Sport

2013.02.07. 18:14

Hatos Gábor, Ligeti Dániel és Veréb István szerződése Haladás VSE-vel

Szombathely - Csütörtökön a sajtó nyilvánossága előtt négy évre szóló szerződést szentesítettek aláírásukkal a Haladás VSE vezetői és legjobb birkózóik, Hatos Gábor, Ligeti Dániel, valamint edzőjük, Veréb István.

Horváth Erika

Néhány perccel azután,  hogy a Rohonci úti létesítmény előtt politikusok politikai csatározás színhelyeként jellemezték a Haladás VSE-t, az irodaépületben a sport került főszerepbe. Az egyesület régi-új vezetői, az elnök Kovács Előd és az ügyvezető Kovács László bejelentették: újabb négy évre szóló szerződésben állapodtak meg az olimpiai bronzérmes Hatos Gáborral és a szintén olimpikon Ligeti Dániellel. A következő, Rio de Janeiróban rendezendő ötkarikás játékokon, illetve az azt megelőző világversenyeken való minél jobb szereplés reményében 2016. december 31-éig szóló szerződést írtak alá velük. Akárcsak edzőjükkel, Veréb Istvánnal. Később szentesítik a kontraktust a szintén válogatott ifj. Veréb Istvánnal is. A két vezető azt hangsúlyozta, mennyire örömteli, hogy a Haladásnak és Szombathely városának is sok dicsőséget szerző birkózó team kitart a köztudottan nehéz helyzetben lévő zöld-fehér klub mellett. A sportolók komoly áldozatot is vállaltak ezzel, hiszen nem minden klubbal tudnának versenyre kelni. A legfontosabb, hogy egyben maradt a Veréb csapat, amely a magyar szabadfogású birkózás fellegvárát jelenti.

Megegyeztek. Balról Kovács Előd elnök, Ligeti Dániel, Hatos Gábor, Veréb István, Kovács László ügyvezető. Fotó: Szendi Péter

- Nem egy fővárosi klub kereste meg a fiúkat, nagy öröm, hogy itt maradtak - erősítette meg Veréb István is. - Lelkileg is nagyon fontos, hogy együtt maradjunk, hiszen kisgyerek koruk óta itt birkóznak. Arról nem is beszélve, hogy a most már kiemelt sportágként kezelt birkózásba áramló pénzből a nemzetközi szintű eredménnyel rendelkezők talán többet kaphatnak. A 650 nemzetközi pontunkkal az országban a miénk volt a legeredményesebb szakosztály. Ha most sem kapunk nagyobb támogatást, akkor mikor?

- Bár meghallgattam mások ajánlatait is, számomra nem volt kérdés, hogy ismét a Haladást választom - mondta a tavaly egy olimpiai és egy Eb-bronzérmet is begyűjtő, 29 éves Hatos Gábor, akinek így már öt felnőtt világversenyes érme van. - Nekem idehúz a szívem, máshol nehéz is lenne beilleszkedni. Itt szeretném befejezni is majd a pályafutásomat.

- Volt egy komoly ajánlatom, s még különösebb elvárást sem támasztottak volna velem szemben - árulta el Ligeti Dániel, aki 23 évesen  már egy Eb-ezüst és -bronzérem tulajdonosa.  - Egyrészt Veréb István személyének köszönhető, hogy maradtam, másrészt  meg tudtunk egyezni egy „kompenzációs" összegben; így nyugodt szívvel írtam alá a szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!