Sport

2013.02.08. 14:55

Hazatértek az olimpikonok

Hazatért a Dél-Koreában rendezett speciális téli olimpiáról a magyar válogatott. A delegáció – rendkívül eredményes – kőszegi tagjait pénteken nagy ünneplésben részesítették.

Tóth Gábor

A dél-koreai Pjongcsang városa adott otthont a speciális téli olimpiának, amelyen 113 ország 330 sportolója, mintegy 800 kísérője vett részt – őket 7800 helyi önkéntes segítette. A magyar színeket 41 fős delegáció képviselte. A 28 sportolóból 9 volt kőszegi – vagyis a nemzeti csapat közel egyharmadát adták a kőszegi Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai. A padlóhoki-válogatottban Zelenák Balázs, Zelenák Szabolcs, Döbrösi Ferenc, Gerencsér Gábor, Horváth Miklós, Treininger Zsolt, Maizner Zoltán és Németh Balázs kapott helyet. A csapatot a padlóhoki szakág vezetőjeként Pintér István kísérte edzőként. Hófutásban Sőre Zoltán képviselte Kőszeget, aki számíthatott a szakágvezető, edző Wimmer László segítségére. A kőszegi névsort a csapatot edzőként, segítőként elkísérő Barabásné Győrvári Adrienn tette teljessé.

A magyar válogatott összesen 11 arany-, 4 ezüst és 6 bronzéremmel tért haza Dél- Koreából. Az éremtermésből a kőszegiek alaposan kivették a részüket. A padlóhokisok olimpiai bajnokként tértek haza. A hófutó Sőre Zoltán pedig 200 méteren lett harmadik.

Péntek délben az intézmény udvarán bensőséges ünnepség fogadta a hazatérő olimpikonokat, nem maradtak el a kisebb ajándékok sem. Elsőként Nagy Gábor, az intézmény vezetője köszöntötte a hazatérőket. Gratulált az eredményekhez, és jelezte, büszke az olimpikonokra, akik messzire vitték Magyarország és Kőszeg jó hírnevét. Kiemelte Kaiserné Kiss Andrea és Németh István munkáját, akik sokat tettek a csapat eredményes szerepléséért. Huber László, Kőszeg polgármestere a speciális olimpián részt vett sportolókat példaképként állította társaik elé.

– Nagyon sok munka van az eredmények mögött, jár a dicséret a srácoknak! – szögezte le Pintér István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!