Sport

2013.02.19. 16:18

Jurisics Kupa negyedszer - Jó meccsek, erős mezőny

Kőszeg - Remekül sikerült, szép hazai eredményekkel zárult a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület által rendezett 4. Jurisics Kupa jótékonysági bokszgála.

Tóth Gábor

Ezúttal közel 500 drukker gyűlt össze a Béri Balog Ádám Általános Iskola tornacsarnokába. A sportág szerelmesei nem csalódtak, minőségi program várta őket. Idén is voltak sztárvendégek, tiszteletét tette például Kőszegen Hatos Gábor olimpiai bronzérmes birkózó, Balzsay Károly volt profi (WBO) világbajnok, valamint a város veretlen, profi középsúlyú bajnoka, Szili István. A Magyar Ökölvívó Szövetséget a válogatott szövetségi kapitánya, dr. Kovács László képviselte.

A gálára az ország minden részéből (Eger, KSI, Csepel, Sopron, Baja) érkeztek, a szombathelyi színeket a Skorpió BC bunyósai, Varga Roland tanítványai képviselték. Az erőpróbát a németországi Baden Württenberg tartomány ifjúsági válogatottja tette nemzetközivé. A hazai versenyzőket Varsányi Áron, Gombai János és Finesz Ernő készítette fel.

Hatan a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület különítményéből. Felső sorban balról Döbrösi Ádám, Tóth József, Kaszás Tibor, valamint Hámori Ádám. Lent balról Wurst Nikolett és Horváth Roland (Fotó: Ohr Tibor)


Serdülő 56 kg-ban a tavalyi ob-n bronzérmes kőszegi Jankó Krisztián a csepeli Budai Renátóval szemben maradt alul. Junior 63 kg-ban a kőszegi Ódór Attila a szombathelyi Szalay Gergő ellen vívott bemutató-mérkőzést. Ugyancsak egy bemutató erejéig esett egymásnak a Skorpió két 81 kilós bunyósa, Gombkötő Márton és Somlai Zoltán.

Junior 75 kg-ban két újonc csatázott, a kőszegi Gőcze Ferenc az ESI versenyzőjét, Hajóka Józsefet verte. Elit középsúlyban a kőszegiek kezdő, első meccsét vívó öklözője, Krajcár Tamás ellen a soproni Kuzbelt Erik a második menetben feladta a küzdelmet. Szintén a házigazdáknak jegyzett sikert elit 75 kg-ban Németh Gábor, aki a soproni Eszes Imre ellen pontozásos diadalt aratott. A következő Kőszeg-Sopron csatában ifi 69 kg-ban Kaszás Tibor ugyancsak pontozással nyert a vendég Egresits István ellenében. Tizenkettedik párként a 2011-ben még középsúlyban (75 kg) elit ob-ezüstöt nyerő Döbrösi Ádám  három súlycsoporttal feljebb (96 kg) a KSI-s Szajkó Bélával csapott össze. A kemény mérkőzést Ádám nyerte, ráadásul a legharcosabb versenyzőnek járó díjat is itthon tartotta.

A szünetben a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület megköszönte Nemes Emil eddigi munkáját. Az örökifjú mester egy, a tanítványok aláírásával ellátott kesztyűt és egy fényképalbumot kapott ajándékba. A Magyar Ökölvívó Szövetség nevében dr. Kovács László tüntette ki sikeres, hosszú munkásságáért a 70. évében járó trénert.

A program a német tartományi csapat és a kőszegi versenyzőkkel megspékelt magyar ligaválogatott összecsapásával folytatódott. Elsőként ifi 51 kg-ban a kőszegiek reménysége, Wurst Nikolett meccselt Felicitas Vogttal. Az első menetben Felicitas egy hajszálnyival jobb volt. A másodikban a bírónak már számolnia kellett rá. A 4x2 perces csatát végül a hazaiak bunyósa egyhangú pontozással nyerte. A negyedik mérkőzést 64 kilóban a tavalyi junior ob-n harmadikként záró Horváth Roland vívta Ivan Kischenko ellen. Rögtön egymásnak estek, záporoztak a kemény ütések testre, fejre, végül a kőszegi öklöző nyert megosztott pontozással.

Hetedik párként a 18 éves, félnehézsúlyban felnőtt magyar bajnok Hámori Ádámért szoríthattak a kőszegi drukkerek. Az ellenfél a kubai felmenőkkel rendelkező Melvin Perry volt. Ádám dominált a szorítóban, végül egyhangú pontozással nyerte meg a félnehézsúlyú csatát. E mérkőzés résztvevői érdemelték ki a legjobb hazai és a legjobb külföldi versenyzőnek járó különdíjat.

- A torna remek állomása volt a felkészülésünknek, hiszen erős mezőny lépett ringbe - értékelt a kőszegiek trénere, Varsányi Áron.  - Köszönöm a szurkolóknak, a szponzoroknak, hogy támogatták a jótékonysági gálánkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!