Sport

2013.02.03. 21:07

Németh Zsoltot választották a MASZ egyik alelnökének

A Magyar Atlétikai Szövetség rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésének részvevői úgy döntöttek, hogy Gyulai Miklós marad az elnök - de egyelőre csak három hónapig.

Horváth Erika

Miután a Magyar Atlétikai Szövetség  elnökségének létszáma 70 százalék alá csökkent, az alapszabálynak megfelelően rendkívüli tisztújító küldöttgyűlést  hívtak össze. Mivel a jelenlévők többféleképpen értelmezték az alapszabály rendelkezését, szavazással döntöttek arról, hogy négy évre, vagy csak három hónapra, az évi rendes küldöttgyűlésig válasszák meg a tisztségviselőket. A többség arra voksolt, hogy májusban újabb tisztújító közgyűlést kell tartani.

Németh Zsoltot alelnöknek  választotta a MASZ közgyűlése (Fotó: Kiss Teodóra)

Eredetileg egyetlen jelölt volt az elnöki posztra, a 2009 óta ebben a feladatkörben dolgozó  Gyulai Miklós. De a pécsiek javaslatára  K. Szabó Gábor egykori válogatott hosszútávfutó, a debreceni sportuszoda igazgatója is felkerült az elnökjelölti listára. A küldöttek közül 37-en szavaztak Gyulaira és 21-en K. Szabóra.

Mivel az alapszabály tavalyi módosítása alapján 2013-tól az elnökségnek 7 fősnek kell lennie - eddig 13 tagú volt -, a küldöttgyűlés új elnökségi tagokat is választott. A két alelnök Szalma László és a szombathelyi Dobó SE vezetőedzője, az olimpiai bajnok Pars Krisztián edzője, Németh Zsolt lett, az elnökségbe rajtuk kívül még Szatmáry-Antal Tamás, Magyariné Oroszi Zsuzsanna, Szabóné Molnár Krisztina és Knipl István került be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!