Sport

2013.02.27. 19:02

Sprint SC: MK-bronz

Bronzérmet szerzett az ülőröplabdázók Magyar Kupájában a Szombathelyi Sprint SC csapata.

Horváth Erika

A helyszínen sorsoltak: a Sprint a Törekvés, a Mozdulj, és a Humanitás csapatával került egy csoportba.

Sprint SC–Törekvés 3:0 (12, 4, 7).
A szombathelyiek magabiztosan verték a Törekvés női együttesét.

Mozdulj SE–Sprint SC 3:1(22, 20, -18, 16).
Az első két szettben fej fej mellett haladtak a csapatok, de a végjátékban a bajnoki címvédő váciak jobban koncentráltak. A harmadikban a sprintesek akarata érvényesült. A negyedikben már újból a Mozdulj SE irányította a játékot.

Sprint SC–Humanitás SE 3:1 (13, 19, -21, 21).
Az első két könnyen megnyert játszma után a tatabányaiak összeszedték magukat. A negyedik játékrészben a szombathelyieknek minden tudására szükség volt, hogy a belelkesedett hazaiakat megállítsák. A vasiak csoportmásodikként a másik csoport első helyezettjével játszottak a döntőbe jutásért.

Piremon SE–Sprint SC 3:0 (19, 13, 14).
Az első szettben még tartotta magát a szombathelyi csapat, de utána már a nyíregyháziak erőfölénye dominált. Aztán a bronzmérkőzés következett: Sprint SC–OKI Feniks Kikinda 3:1 (21, 24, -23, 18). Az első három játszma nagyon szorosan alakult; az első kettőt a sprintesek nyerték, aztán szépítettek a szerbek. A negyedik szettet a két fáradt csapat közül a szombathelyiek bírták jobban. A Sprint SC tagjai: Kovács József, Schützenhoffer Antal, Bíró Péter, Gőczi Roland, Döbröntey István, Kovács László, Biczó Zoltán, Sipos Zoltán, Werkman Viktória. Edző: Gőczi István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!