Sport

2013.02.28. 18:48

Szabó Viki Olimpici GP-versenyt nyert

A párbajtőröző palánták Olimpici Grand Prix-sorozatának 4. fordulójában a Szombathelyi Vívóakadémia versenyzői közül az újonc lányoknál Szabó Viktória nyerte a Balaton Kupát.

Horváth Erika

A Szombathelyi Vívóakadémia versenyzői, Patócs Zsolt tanítványai közül a gyermek korosztályban Varga Erik jutott legtovább, 15. lett a 85 fős mezőnyben. Az újonc fiúknál (62) Bende Bence a két selejtezőkörben kilenc győzelmet gyűjtött, majd magabiztos vívással egyenes ágon jutott a nyolc közé.

Nagy szombathelyi siker született. Az aranyérmes Szabó Viktória és edzője, Patócs Zsolt (Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia)

A negyeddöntőben a pécsi Darvasival szemben egyetlen tussal maradt alul, így az ötödik helyen zárt. A lányoknál (50) Szabó Viktória fölényesen tudta le a selejtezőkört, kiemeltként jutott a 32 közé. Egyenes ágon került a nyolcba Juhász (Balaton) 15-6 és Trencsény (MTK) 15-7-es legyőzésével. A négy közé ismét a vigaszágon továbbjutó Trencsényi következett, ezúttal 15-6 ra verte őt Viki, majd az elődöntőben óriási csatát vívott Egerszegivel (Miskolc) végig fej fej mellett haladtak; az utolsó tust szombathelyi vívó adta, így az aranyért folytathatta.

És a fináléban, a románok kadet Eb-re készülő válogatottját, Predescut is legyőzte hatalmas küzdelemben 15-14-re. Bende Bence az egy évvel idősebbek, a serdülők (54) között is szerencsét próbált. A körben és a táblán is magabiztosan menetelt, csak a négy közé jutásért kapott ki - ebben a korosztályban is ötödik lett. Szabó Viktória a serdülő lányok (40) között is remekül kezdett. A nyolc közé jutásért ugyan kikapott a békéscsabai Balogtól, de a vigaszágon Egerszegit megint legyőzve mégis beverekedte magát a nyolc közé. Az elődöntőért Predescuval találkozott. Óriási küzdelemben (15-13) ezúttal a román lánynak sikerült nyerni, Viki az ötödik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!