Sport

2013.02.23. 17:49

Szombathely tulajdonába került a Haladás pálya

Szombathely – Szombaton pont – aláírás került – a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. és Szombathely önkormányzata közötti megállapodásra: a Haladás pálya a város tulajdonába került.

Horváth Erika

Az MNV  részéről már korábban megtörtént a szerződés aláírása. A város vezetői úgy gondolták, hogy azt a régóta várt pillanatot, amikor végérvényesen pont kerül a sportcélra használt volt MÁV-ingatlanok (a Rohonci úti sporttelep, a Kondics utcai labdarúgópályák és dobópálya, valamint a Kalandváros melletti cirkusztér) önkormányzati tulajdonba kerülésére, a nyilvánossággal is megosztják. A város potentátjai, képviselők, politikusok sorakoztak fel  az eseményre, s nem utolsósorban a Rohonci úti sporttelepet közel egy évszázada használó Haladás VSE vezetői, sportolói, edzői.

Fotó: Unger Tamás

Szombathely városához ezer szállal kötődő Hende Csaba honvédelmi miniszter (diákkorában a Haladásban atlétizált) ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, hogy bár régóta sok ember régi vágya volt, hogy a város tulajdonába kerülhessen a sportkomplexum ez csak most teljesülhetett. Elmondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel  négy alkalommal tárgyalt erről a nem mindennapi ügyről, amelynek az  lett a végkifejlete, hogy az állami tulajdonú MÁV Zrt-ből kivették és az MNV portfóliójába áthelyezték az ingatlanokat. Az MNV pedig Szombathely tulajdonába adta ingyenesen. Ez a tény további lehetőségeket rejt, hiszen a következő évek nagy feladatát a fejlesztések jelenthetik. A pályázatokhoz pedig szükség van saját erőre is. Mivel hamarosan Magyarország kormánya el fogja engedni Szombathely város adósságának igen jelentős részét, azt a pénzt, amit jelenleg törlesztésekre,illetve a kamatok megfizetésére fordítanak, a fejlesztésekbe invesztálhatják. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere is mondott egy köszöntőt. Történelmi pillanatnak nevezte, hogy Szombathely tulajdonba kerülhetett az ingatlankomplexum, s megjegyezte, hogy azért most, mert ez a városvezetés jobban teljesített. Felidézte a kezdeteket, az 1920-as évet, amikor kimondatott, hogy a lóvásártér területét sportcélokra használhatja a MÁV Haladás sportosztálya. És a sport fontosságáról is beszélt.

Végül aláírta a dokumentumot, amit az MNV Vas megyei képviselője átvett.Az ünnepi pillanatokat egy sportos esemény zárta – egy villám teremfocitorna önkormányzati képviselőkkel,Haladás VSE-sportolókkal, a média képviselőivel, szurkolókkal és a Szombathelyi Haladás focistáival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!