Sport

2013.02.05. 16:31

Véget ért az Alpokalja Kupa teremtorna

Szentgotthárd - Befejeződött a 27. Perfect Change Alpokalja Kupa teremlabdarúgó-bajnokság. A győztes zsinórban harmadszor! a Willimas-Net-HTCM-Picasso gárdája lett.

Tóth Gábor

A 27. Perfect Change Alpokalja Kupa teremlabdarúgó-bajnokság december elején kezdődött, és 15 játéknap elteltével az elmúlt hétvégén fejeződött be. 27 felnőtt gárda, és 4 öregfiúk-csapat nevezett az erőpróbára. A városi sportcsarnokban hétvégente pattogott a labda.

A felnőttek mezőnye januárban vált ketté: a legjobbak a 16 közé jutottak, a Perfect Change Alpokalja Kupáért küzdöttek tovább, míg a többi együttes az alsóházban, a Librecz Károly emléktornán meccselt. A felsőházban a négy négyes csoportból az első két-két helyezett jutott a legjobb nyolc közé (I-csoport: K.J.B.K. FC., ManchEszter, Csatorna Patkányok-Joker Panzió, Autó Egyed Bt.; J-csoport: Ferrari, Vadkörte Teke-Fitt Klub, Williams-Net-HTCM-Picasso, Focinet-Zöld Korona-Zsigmond Ékszer. Az elődöntőbe három mérkőzést követően a ManchEszter és a K.J.B.K. FC., valamint a Williams-Net-HTCM-Picasso és a Vadkörte Teke-Fitt Klub jutott. Az elődöntőkkel, keresztbe játszással folytatódott a legjobbak csatája. A ManchEszter 4-2-re verte a Vadkörtét, míg a másik ágon a címvédő Williams 3-1 arányban bizonyult jobbnak a K.J.B.K. ellen. A bronzmeccs izgalmasan alakult, a félidőben még a K.J.B.K. vezette 2-0-ra végül a Vadkörte győzött 4-2-re. A fináléban nagy csatában dőlt el a bajnoki cím sorsa, a ManchEszter megnehezítette ellenfel dolgát, de a Williams-net-HTCM-Picasso végül 3-2-es eredménnyel kicsikarta a győzelmet  így zsinórban harmadik alkalommal diadalmaskodott az Alpokalja Kupán.

A Librecz Károly emléktorna fináléjában a szlovén  Hodos-Bar Marjanca magabiztos, 6-1-es győzelmet aratott a Rugó Boss ellen. Az idén először megrendezett Andante Retro-Öregfiúk Kupában  3x3 fordulót követően  az All-Stars Holding-Spagetti diadalmaskodott.
Végeredmény, 27. Perfect Change Alpokalja Kupa: 1. Williams-Net-HTCM-Picasso (Szabó Gábor, Bouti Dávid, Nagy Zsolt, Tóth Tamás, Kovács Tamás, Zsitek Zoltán, Sütő Balázs, Kovács Zalán, Kovács Csaba, Herczeg Péter, Dobos Gábor, Soós Bence játékosok, Düh Imre szponzor, csapatvezető), 2. MachEszter, 3. K.J.B.K. FC, 4. Csatorna Patkányok-Joker Panzió. Gólkirály: Somfalvi Gábor (Ferrari). Legjobb játékos: Torma Árpád (Vadkörte). Legjobb kapus: Kovács Tamás (Williams). Legsportszerűbb csapat: Eja-Q-Lazio. Librecz Károly Emléktorna: Hodos-Bar Marjanca, 2. Rugó Boss, 3. Black Gold. Gólkirály: Snepf Goran (Hodos), Legjobb játékos: Bohus Attila (Rugó Boss). Legjobb kapus: Horváth Dávid (Black Gold). Legsportszerűbb csapat: Skalpok. Öregfiúk: 1. All-Stars Holding-Spagetti (Sömenek Róbert, Kovács Tamás, László Ferenc, Kovács József, Konkolics Attila, Pukhely Zoltán, Császár Tamás, Csicsai Ferenc, Heiter László, Szalai Zsolt, Saidi Réda, Dömötör Tamás, Mákos Csaba, Kóczán Tamás, Háklár Ferenc), 2. FC Hétház, 3. Szarvaskend. Gólkirály: 1. Bouti Tibor (Szarvaskend). Legjobb játékos: Domján Zoltán (Hétház). Legjobb kapus: Sömenek Róbert (All Stars).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!