Sport

2013.03.28. 18:15

Amatőr kosarasok diákolimpiai döntője

Miskolc - Befejeződtek az V-VI. korcsoportos labdajátékokban az amatőr diákolimpiai küzdelmek. Kosárlabdában a Műszaki fiúcsapata negyedik helyen zárt, a Bolyai lánygárdája hatodik lett.

Horváth Erika

Miskolc volt a házigazdája az amatőr kosárlabda diákolimpia országos döntőjének. A fiúknál a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium csapata képviselte Vas megyét. A 16 csapatot négyes csoportokba sorsolták. A  tavalyi bronzérmes kaposvári Táncsics gimnáziumot  nagyon jó játékkal 43-33-ra verte a Műszaki, s magabiztosan, 44-13-ra nyert a bátaszéki II. Géza gimnázium ellen is. Majd a szombathelyiek szoros csatában 34-29-re  felülkerekedtek a korábban kétszeres győztes  karcagi gimnázium csapatán is. A csoportgyőzelem a legjobb négy közé jutást jelentette. Az elődöntőben a váci Boronkay ellen  bár jól küzdött a Műszaki, nem tudta ellensúlyozni ellenfele magassági és fizikai fölényét - kiélezett küzdelemben  38-35-re alulmaradt.  A bronzmérkőzés óriási csatát hozott, de a  tavalyi döntős Bányai gimnázium ellen hosszabbítás után  kétpontos   (36-34) vereséget szenvedtek a vasiak.  A torna befejeztével mégis felcsillant a harmadik hely lehetősége, mert kiderült, hogy a budapesti Szerb gimnázium csapatában  jogosulatlanul szerepeltettek  egy játékost. Az óriási felháborodás ellenére sem zárták ki csapatukat, így a szombathelyiek végérvényesen a negyedik helyen kötöttek ki.

- Én harmadik helyezettnek tekintem a csapatunkat, s ez az eredmény  négy éves,  kemény munka árán született meg - kommentálta a történteket Szalai János testnevelő-edző.

A csapat tagjai: Agg Áron, Poór Marcell, Závecz Dániel, Rózsa Gergely, Fördős Dávid, Gombos Barnabás,  Márkus Péter, Király Bálint, Pintér Márton, Balogh Dániel, Nagy Roland, Tolnai Gergely. Edző: Szalai János.

A Műszaki negyedik helyezett amatőr csapata. Állnak balról: Szalai János testnevelő, Agg Áron, Poór Marcell, Závecz Dániel, Rózsa Gergely, Fördős Dávid, Gombos Barnabás, Király Márió csapatvezető. Elöl: Márkus Péter, Király Bálint, Pintér Márton, Balogh Dániel, Nagy Roland, Tolnai Gergely. Fotó: Műszaki szakképző iskola

A lányoknál az NyME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola tavalyi ezüstérmes csapatából már csak hárman maradtak. Az új együttes a csoportmérkőzéseket a Fazekas gimnázium ellen kezdte. Három negyeden keresztül szoros volt az állás, végül 27-18-ra nyertek a később a diákolimpiai bajnoki címet is megszerző debreceniek. A Kaposvári Egyetem Gyakorló iskoláját 38-21-re verte a Bolyai, a szintén  kaposvári Munkácsyt pedig 30-11-re győzte le. Csoportmásodikként az 5-8. helyért folytathatták a szombathelyiek. A nagy rivális, többszörös bajnok váci Boronkay ellen a rendes játékidő nem hozott döntést (22-22), a hosszabbításban egy utolsó pillanatban dobott hárompontos hozta meg a sikert a bolyaisoknak (23-26). Az 5-6. helyről döntő találkozón a tavalyi döntőbeli ellenféllel, az ajkai  Bródyval került szembe a Bolyai. A fáradtsággal és sérülésekkel küzdő vasi gárda már nem tudott maximálisan teljesíteni (14-44), így a hatodik helyen végzett. A csapat tagjai: Forrás Fernanda, Imre Enikő, Frigy Luca, Osztrosics Petra, Neu Bianka, Szendrői Fruzsina, Lengyel Bettina, Kálmán Eszter, Horváth Laura, Csákváry Réka, Makrai Dóra, Katics Vera. Edző: Kollerics Barnabás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!