Sport

2013.03.05. 17:35

Az alsóházban küzdhet a Falco KC

Szombathely - A SZOVA-Trend Optika KC Szombathely NB I. A-csoportos kosárlabdacsapata csalódást keltő teljesítménnyel rukkolt elő az alapszakaszban, ennek megfelelően csak az alsóházban kezdi meg a középszakaszt.

Tóth Gábor

A tavaly alapszakaszt nyerő, végül ezüstéremig jutó szombathelyi gárda csak a 7. helyen zárta az alapszakaszt, 11 győzelemmel, 11 vereséggel.. Főleg idegenben gyengélkedett, de háromszor hazai pályán is elbukott. Szezon közben produkált egy komoly hullámvölgyet, zsinórban öt fiaskót begyűjtve. Az elért eredmény mindenképpen csalódást jelent, hiszen a Falco az első öt hely valamelyikét célozta meg, szerette volna a felsőházban kezdeni a középszakaszt. Ez most nem jött össze.

Bencze Tamás vezetőedző (szemből guggol) bízik a csapatában. Fotó: Unger Tamás

- Az idei bajnokság más, mint a tavalyi, az erőviszonyok kiegyenlítődtek, sok volt a hasonló képességű csapat, akik között a pillanatnyi forma, vagy néha a szerencse döntött - fogalmazott , a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely trénere, Bencze Tamás. - Nem tagadom, nekünk nem sikerült a légiósválasztásunk, főleg kettes poszton. A légiósváltások után fokozatosan találtunk rá a helyes útra. De amíg összeállt a játékunk, a védekezésünk, addig fontos meccseket buktunk el januárban. Elsősorban a Pécs és a Körmend elleni hazai vereség fájó, ráadásul mindkét mérkőzést demoralizáló módon, egyetlen ponttal buktuk el. Ha csak az egyik meccset hozzuk, most sokkal jobb hangulatban lennénk. De a csapatom tartását mutatja, hogy felálltunk a padlóról, eljutottunk odáig, hogy a saját kezünkbe vehettük a sorsunkat, és egészen az utolsó pillanatig reális esélyünk volt a felsőházra. Ám pechünkre az Alba remek formát fogott ki az utolsó meccsen, ráadásul Sopronban és Körmenden sem a mi elképzeléseink szerint alakultak a dolgok - ezúttal sem volt szerencsénk. Eddig egy nagyon rosszul sikerült, peches szezon van mögöttünk, pedig szakmailag nem lettünk gyengébbek, mint tavaly, és a játékosok sem dolgoznak kevesebbet. De még nincs vége a bajnokságnak, még javíthatunk a megítélésünkön. Az alsóházban természetesen a 7-8. helyet célozzuk meg, be akarunk kerülni a rájátszásba. Jó formában vagyunk, a játékunk összeállt, tehát a feladat megoldható. Igaz, nem lesz könnyű dolgunk, hiszen két közvetlen riválisunkkal, a ZTE-vel és a Sopronnal is idegenben meccselünk. A játékoskeretben már nem lesz változás, ezzel az állománnyal visszük végig a szezont, de remélhetőleg a sérüléséből lábadozó Jancsikin lassan csatlakozik hozzánk. Biztos vagyok benne, hogy bejutunk a rájátszásba - zárta szavait Bencze Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!