Sport

2013.03.29. 15:01

B33-as kosár diákolimpia

Három vasi csapat is bejutott az idén első alkalommal kiírt B33 kosárlabda diákolimpia országos döntőjébe.

Horváth Erika

A Bolyai iskola volt a házigazdája a B33-as (három-háromfős csapatok egy palánkra, 33 pontig vagy 2x5 percig játszanak) kosárlabda diákolimpia egyik országos elődöntőjének az amatőr kategória V-VI. korcsoportjában. A fiúknál és a lányoknál is öt csapat csatázott a két-két továbbjutást jelentő helyért.

A fiúknál a Bolyai és a Nagy Lajos Gimnázium volt a vasi résztvevő. Bár a helyi rangadót az NLG nyerte, a másik három meccsét elveszítette, így a torna végén a Bolyai csapata örülhetett, amely két győzelemmel és két vereséggel a második, országos döntőt érő helyen zárt. A Bolyai eredményei. Bolyai-NLG 14-16. -Keszthely 20-15, -Zalaegerszeg 28-23, -Kaposvár 19-25. A csapat tagjai: Kiss Máté, Czömpöly Ottó, Németh Tibor, Kunecz Tamás, edző Kunecz Árpád. Az NLG eredményei. NLG-Bolyai 16-14, -Zrínyi, -Zalaegerszeg 16-17, -Kaposvári Egyetem 19-25, -Vajda, -Keszthely 19-21. Végeredmény: 1. Kaposvár, 2. Bolyai, 3. Keszthely, 4. Zalaegerszeg, 6. NLG.

Az öt lánycsapatból három is szombathelyi volt. A Bolyai „A” három győzelemmel (-Bolyai „B” 33-3, -Horváth Boldizsár 27-11, -Kaposvár 22-19) és egy vereséggel (-Garai, Szekszárd 22-26) is meg tudta szerezni az első helyezést. A csapat tagjai: Forrás Fernanda, Imre Enikő, Neu Bianka, Szendrői Fruzsina, edző Kollerics Barnabás. A Horváth Boldizsár szakközépiskola két győzelemmel (-Bolyai „B” 19-4, -Szekszárd 27-20) és két vereséggel (Bolyai „A” 4-19, Kaposvár 11-31) a harmadik helyen zárta a tornát, míg a Bolyai „B” együttese nyeretlenül ötödik lett. Végeredmény: 1. Bolyai „A”, 2. Kaposvár, 3. Horváth Boldozsár, 4. Szekszárd, 5. Bolyai „B”.

Az V-VI. korcsoportos hazai fiúrangadón az NLG-s Pintér Bence tör kosárra, balról a bolyais Németh Tibor, jobbról Kunecz Tamás (Fotó: Benkő Sándor)

A III-IV. korcsoportosok B33-as országos elődöntőjében az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola fiúcsapata szerepelt. A budapesti,  nyolccsapatos tornán nagyszerűen meneteltek a körmendiek, négy győztes meccs után csak a házigazda Grosics Sportiskola tudta megállítani őket. Második helyezésükkel - akárcsak a két bolyais továbbjutó csapat - szintén résztvevői lehetnek az április 12-14-én Mezőtúron rendezendő nyolccsapatos országos döntőnek.  A csapat tagjai: Molnár Levente, Németh Levente, Oroszi Bence és Oroszi Viktor,  testnevelő Kercsmár Jenő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!