Sport

2013.03.04. 17:08

Ébredés után is igaz az álom: felsőházban a Körmend

Körmend - Szerencsés volt a csillagok állása szombaton Körmend felett. Igaz, a csapat is remekül játszott és mindent megtett azért, hogy esélye legyen a felsőházi középszakaszra, ám ehhez nem csak az Alba szombathelyi, de a ZTE soproni sikere is kellett.

Németh Zsolt

Hatalmas volt az öröm a körmendi sportcsarnokban, amikor kiderült, hogy a ZTE győzött Sopronban. A hangulat addig sem volt rossz, hiszen ebben a szezonban a legjobb játékával fektette két vállra a paksiakat az MTE, de az igazi fieszta a hír hallatán kezdődött.

- Nagyon boldog vagyok! - mondta a mérkőzés után Hencsey Tamás vezetőedző. - Azzal küldtem ki a fiúkat a pályára, hogy ne törődjenek semmi mással, csak a saját meccsünkkel, nekünk ezt kell megnyernünk. Ha nem alakultak volna jól számunkra az eredmények, akkor is fontos lett volna a győzelem, hogy minél jobb eredménnyel menjünk a középszakaszba, és még ott is lett volna esély a felsőházi rájátszásra. Végig mi uraltuk a találkozót, bár volt, hogy nagyobb előnyünknél megint előjött a kapkodás, a rossz kiválasztás támadásoknál, de négy játékosunk extrát nyújtott, és mindenki más is hozzátette magáét a sikerhez. Akár játékkal, akár edzésmunkával. Mindig azt mondtam a srácoknak, hogy hinni kell a győzelemben. Nekem meggyőződésem, hogy ez a csapat hazai pályán bárki ellen veszélyes, amit most is bebizonyítottunk. Nagyon örülök, különösen annak, hogy például a lepattanócsatát is megnyertük a Paks ellen. Ez nem kis dolog.

Minden elismerést megérdemel Hencsey Tamás és csapata. Hittek a sikerben, és el is érték. Fotó: Szendi Péter

- Az egész alapszakaszra visszatekintve azt tudom mondani, hogy már a szezon elején is mindig azt válaszoltam a várakozásaimat firtató kérdésekre, hogy nekünk tudnunk kell, honnan indultunk - folytatta Hencsey Tamás. - A nyáron a megszűnés szélére sodródott a klub, nagyon szoros keretek között gondolkodhattunk csak a csapatépítésben. Akkoriban is azt mondtam: ha mi megpróbálunk mindent megtenni a siker érdekében, akkor a minket megillető helyre fogunk eljutni. Ahogy a mérkőzés után is nyilatkoztam, talán csak Körmenden sikerülhet, hogy ilyen nehézségekkel terhelt szezonban itt lehetünk. Nehezen indult az idény, komoly kihívás volt az EuroChallenge Kupa. Tudtuk, hogy sok az a terhelés, ami ezzel együtt hárult ránk, de bíztam abban, hogy abból is tanulunk. Ahogy aztán a második körben jöttek az eredmények, úgy talált egyre inkább magára csapat, és én is éreztem, hogy egy kicsit megint előjön az, ami Körmendre gyakran jellemző volt. Hogy mindenki igyekszik segíteni a másiknak, hogy mindenki éhes a sikerre. Óriási öröm, hogy ezen a találkozón ilyen jó játékkal tudtuk kiszolgálni a szurkolóinkat, és  hogy elértük: a jobb csapatokkal játszhassunk tovább. Megérdemli ezt a körmendi közönség. Nemcsak azért, mert érti a játékot, hanem azért is, mert a bérletek és a jegyek megvásárlásával nagyban hozzájárul a klub működéséhez. Nehéz sorozat jön, és a mostani siker miatt nem szabad elszállnunk. De bízom abban, hogy legalább hazai pályán győzelmekkel tudjuk megörvendeztetni drukkereinket.

 

A középszakasz programja

A felsőházas csapatok  az alapszakasz 1-5. helyezettjei és a Szolnok  oda-vissza körmérkőzést játszanak. Eddigi eredményeiket nem viszik magukkal, hanem az alábbi pontokkal kezdik meg a középszakaszt: Alba Fehérvár 3 pont, Szolnok 3, Atomerőmű 2, Kaposvár 2, Jászberény 1, Körmend 1.

A Lami-Véd Körmend középszakaszbeli programja. Március 9., szombat, 18.00: Körmend-Alba Fehérvár. 17., vasárnap, 18.00: Körmend-Kaposvár. 20., szerda, 18.45: Szolnok-Körmend (Sportklub). 27., szerda, 19.00: Jászberény-Körmend.  Április 3., szerda, 19.00: Körmend-Atomerőmű. 6., szombat, 18.00: Alba Fehérvár-Körmend. 10., szerda, 18.00: Kaposvár-Körmend. 13., szombat, 18.00: Körmend-Szolnok. 17., szerda, 19.00: Körmend-Jászberény. 20., szombat, 18.00: Atomerőmű-Körmend 18.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!