Sport

2013.03.17. 21:04

Ezüstérmes a Derkovits a játékos sportverseny országos döntőjében

Nagyszerű teljesítménnyel ezüstérmet szerzett a Derkovits Gyula Általános Iskola csapata az alsó tagozatosok számára rendezett játékos sportverseny diákolimpia országos döntőjében.

Horváth Erika

A játékos sportverseny jubileumi, 25. országos döntőjére az alsó tagozatos gyerekeket rengeteg szurkoló kísérte el, fergeteges hangulatot teremtve a Körcsarnok zsúfolásig megtelt nézőterén. A nyolcas mezőny tagja volt a Derkovits Gyula Általános Iskola csapata is. A tíz kisorsolt feladatban fantasztikusan, szinte önmagukat felülmúlva teljesítettek a szombathelyiek.

Nagyon büszke lehet az ezüstéremre a Derkovits iskola alsótagozatosokból álló,  „játékos” csapata (Fotó:   Derkovits iskola)

Mivel már az első versenyszámban, a karikában labdaátadásban is jól szerepeltek, a továbbiakban az erősebb ellenfelekkel küzdhettek. Végig versenyben voltak a dobogós helyezésért - az ötödik feladatnál holtversenyben álltak a harmadik helyen a tavalyi bronzérmes Agárddal. Innen repülőrajtot vettek, és pontos, hibátlan végrehajtással, maximális összpontosítással egyre előrébb araszoltak. A hatodik versenyszám után még 6 ponttal le voltak maradva a második helyen álló Hajdúböszörménytől. Az utána következő labdavezető váltóban és a labdás akadálypályában, a versenyben végig vezető Eger csapatát is sikerült maguk mögé utasítani, és kétszer is maximális pontot szerezve a második helyre előre lépni. A felfokozott hangulatban, az utolsó versenyszámban, a kötélhúzásban a fizikálisan erősebb csapatokat is legyőzve 7 pontot szereztek, így magabiztosan lettek ezüstérmesek.

A Derkovits iskola csapatának tagjai:  Balikó Kitti, Farkas Nerina, Szentgyörgyvári Lia, Horváth Krisztián, Szijj Milán, Sodics Ádám, Gyallai Virág, Kardos Zsanett, Szabó Kata, Doncsecz Levente, Horváth Norbert, Rosner Gergő, Gemeiner Lili, Vidos Korina, Horváth Rebeka, V. Bartha Dávid, Séfer Márk, Takáts András Kolos. Felkészítők: Kovács Frigyesné és Geröly Zsolt.

- Hosszú menetelésnek értünk a végére. Októbertől napi edzéssel készültünk, de meglett az eredménye a fárasztó,  a gyerekek és a pedagógusok számára is sok lemondással járó munkának - értékelt Kovács Frigyesné testnevelő. - Célunkat túlteljesítettük, nekünk ez az ezüstérem győzelemmel ér fel, hiszen titkon csak a bronzban reménykedtünk. Köszönettel tartozunk a versenyzők szüleinek, akik a felkészülés során végig mellettünk voltak, anyagi, fizikai áldozatot hozva segítettek a gyerekek szállításában, gyakorlásokkor a pályaépítésben.

Végeredmény: 1. Hunyadi, Eger 72 pont, 2. Derkovits, Szombathely 58, 3. Középkerti, Hajdúböszörmény 50, 4. Újlak utcai, Budapest 40, 5. Kozármisleny 39, 6. Chernel, Agárd 37, 7. Belvárosi, Jászberény 36, 8. Felsővárosi, Kiskunhalas 31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!