Sport

2013.03.04. 21:23

Futsal: a vendég Gödöllőt verte a Haladás VSE

Szombathely - A felsőházi rájátszás első fordulójában a remek erőt képviselő Gödöllő-Vasast fogadta a Haladás NB I-es futsalcsapata. A zöld-fehérek győzelmet arattak.

Tóth Gábor

A Haladás kezdett bátrabban, kapujához szegezte ellenfelét, gyorsan jött is a hazai gól. A 3. percben Halmos szerzett labdát erőszakosan, kapura tört, majd az akciót kísérő Horváth Pétert hozta játékba, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolnia közelről (1-0). De a Gödöllő egy kontrából gyorsan egyenlített (5. perc: 1-1). Belelendültek a vendégek is, a folytatásban már mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. Akartak, harcoltak a csapatok, a közönség jól szórakozott. Egészen a 15. percig, amikor Vidák szúrta rá távolról, az ártalmatlannak tűnő lövés megpattant, így a hazai kapuban kötött ki a labda (15. perc: 1-2). A Haladás a szünetig már nem tudta ledolgozni a hátrányát.

Fordulás után sem lassítottak a felek. A 26. percben Egle fordult be védőjéről és estében lőtt szépségdíjas gólt, majd egy perc elteltével Sipos zúdított a kapuba egy kipattanót, átvette a vezetést a Haladás (27. perc. 2-3). Megzavarodott a Gödöllő, ám a HVSE elpuskázta a helyzeteit. A vendégek pedig rendezték a soraikat, és kihasználva egy védelmi megingást Lovrencsics okos góllal egyenlített (31. perc: 3-3). Felpörögtek az események, állva hagyta ellenfelét a HVSE. Egle harcolt ki büntetőt, amit hidegvérrel értékesített (32. perc: 4-3). Nagy küzdelembe torkollt a hajrá. Nyomott a vészkapussal rohamozó Gödöllő, de remek kontrákat vezettek a zöld-fehérek. És egy ilyen ellentámadás végén Horváth Péter, majd Halmos is betalált (37. perc: 6-3). Jenei utolsó pillanatban lőtt gólja már nem osztott, nem szorzott.

A Haladás megérdemelten győzte le esélyesebb ellenfelét.

Swietelsky-Haladás VSE–Gödöllő-Vasas 6-4 (1-2)

Szombathely, 600 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Márton, Schnellbach (Babos)

HVSE: SIPOS G. – CZEGLÉDI, HORVÁTH P., HALMOS, JOÓ. Csere: Bagó, EGLE, Koronczai, Németh P., Sipos N., Bogyó. Edző: Horváth Levente.

Gödöllő: Hegedűs – Biczi, Veres, Vidák, Nagy. Csere: Pintér, Lovrencsics, Jenei, Baranyai. Játékos-edző: Baranyai Pál.

Gólszerzők: Horváth P. 2 (3., 36.), Egle 2 (26., 31.), Sipos N. (27.), ill. Nagy (5.), Vidák (15), Lovrencsics (31.), Jenei (40.).

Kiállítva: Bagó, ill. Baranyai (mindkettő a mérkőzés után)

Horváth Levente: – Felszabadultan, frissen, jól játszottunk. Megérdemelten nyertünk, gratulálok a fiúknak!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!