Sport

2013.03.01. 18:51

Győzelemre készül a Körmend

Körmend - A végső sikerre is esélyes Atomerőmű SE csapatát látja vendégül a Lami-Véd Körmend együttese a férfi kosárlabdázók élvonalbeli alapszakaszának utolsó fordulójában.

Németh Zsolt

Több szempontból is lényeges az eredmény a hazaiak számára. Egy esetleges győzelemmel  - amennyiben a rivális Szombathely és a Sopron is vereséget szenvedne - ott lehetnének az ötödik helyen, vagyis a középszakasz felsőházában. Ha ez nem jön össze, az eredményüket akkor is viszik magukkal az alsóházi középszakaszba, ahonnan még elérhető a rájátszás felsőházát jelentő hetedik  vagy nyolcadik hely. Ahogy középen, úgy a tabella elején sem egyértelmű a helyzet. A Paks szerencsés esetben még egy körmendi vereséggel is megnyerheti az alapszakaszt, de biztosan nem erre játszanak Vojvodáék.

Fodor Gergely kisebb bokasérülést szenvedett, de várhatóan játszani tud szombaton. Fotó:  Szendi Péter

- A szegedi siker jó hatással volt a fiúk és az edzések hangulatára  -  mondta Hencsey Tamás, a piros-feketék vezetőedzője. - Persze az örömmel is csínján kell bánni, majd szombaton este megtehetjük, ha lesz rá lehetőségünk. A felkészülésünkkel minden rendben volt. Fodor Gergely szerdán összeszedett ugyan egy kisebb bokasérülést, de biztos vagyok benne, hogy a mérkőzésig ez rendbe jön. Az a Paks érkezik, amely az első helyre pályázik,  és talán az övé a legerősebb játékosállomány. Különösen igaz ez a mezőnyemberekre, akik nagyon kreatívak, gyorsak és atletikusak. Ráadásul minden posztra van több meghatározó játékosuk. A mi sorsunk már nem csak a mi kezünkben van, de mindenképpen a győzelemért fogunk játszani. Mondhatjuk, hogy két hasonló stílusú csapat néz majd farkasszemet egymással. A paksiak  is a gyors kosárlabdából igyekeznek pontokat szerezni. Ezt mindenképpen lassítanunk kell, meg kell állítanunk a rohanásaikat, hogy ne dobhassanak sok könnyű kosarat. Ehhez mindenképpen jó védekezés kell, de a jó dobóforma is szükséges lesz ahhoz, hogy nyerhessünk. Már az elején nagyon figyelnünk kell, hogy ne tudjon az ellenfél elhúzni. Ezt a hibát már  többször elkövettük, de a Paks ellen nem tehetjük meg, mert őket már nehéz lenne utolérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!