Sport

2013.03.12. 14:56

Hazai pályán az NB II-es SZoESE-Sprint SC

Három mérkőzésén összesen két szettet nyert az NB II-ben újonc SZoESE-Sprint SC férfi röplabdacsapata a hazai rendezésű tornán, de jól tartotta magát.

Horváth Erika

A férfi röplabda NB II. negyedik tornájának a SZoESE-Sprint SC volt a házigazdája.

Szombaton az egyetemi csarnokban mind a négy csapat két-két találkozót vívott.
SZoESE-Sprint SC–SZESE Győr 1:3 (18, -21, -13, -13).
Sprint: Bodovics, Garamvölgyi, Németh, Ónodi, Saitz, Sólymos. Csere: Bai I., Oláh, Fehér. Edző: Gőczi István.

Nem illetődtek meg az esélyesebb vendégekkel szemben a szombathelyiek, az első szett közepén magukhoz ragadták az irányítást, és meglepetésre nyertek (25-18). Fej fej mellett haladt a két csapat a második játszmában, de a végén a győriek koncentráltak jobban (21-25). A harmadik és negyedik játékrészben már nem volt esélye a hazaiaknak, mindkét játszmát 25:13-ra veszítették el.

SZoESE-Sprint–Szegedi TE 1:3 (-17, -18, 14, -19).
Sprint: Bodovics, Oláh, Németh, Ónodi, Saitz, Sólymos. Csere: Garamvölgyi, Bai.

Az első szettben nagyon jó játék alakult ki, de a végjátékban a nagyobb ütőerővel rendelkező szegediek hozták a papírformát (17-25). A másodikban nagyot küzdött a vasi gárda, de a szegedi ütők rendre találtak rést a sáncon (18-25). A harmadik játékrészben nagyon elkapta a fonalat a hazai csapat, és 16-6-ra elhúzott, s innen már nem lehetett megállítani (25-14). A folytatásban 17-17-ig tartotta a lépést a SZoESE, aztán néhány rossz megoldás következett, amit kihasználtak a szegediek (19-25).

Bai István ütését próbálják hárítani a kaposvári fiatalok (Fotó: Unger Tamás)

Vasárnap a volt Szent-Györgyi iskola tornatermébe költözött át a mezőny.
SZoESE-Sprint–Kaposvár junior 3:0 (-22, -16, -17).
Sprint: Bai, Garamvölgyi, Németh, Ónodi, Saitz, Sólymos. Csere: Fehér, Sipos, Gőczi R.

A hazaiak lelkes, jó játékkal meglepték a fiatalokat, 20-17-re még vezettek, aztán a kaposváriak kiénekelték szájukból a sajtot (22-25). A második és harmadik szettben is jól tartották magukat a vasiak, de csak pillanatokra tudtak partiban maradni jól képzett ellenfelükkel (16-25, 17-25).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!