Sport

2013.03.12. 20:40

Szurkolók-klubvezetők találkozója a Haladásnál

Az eredményjelző-tábla, sörpad, stadionkérdés, és a beléptetőrendszer is szóba került a kedd délutáni, két órán át tartó szurkolók-klubvezetők randevúján.

Pum András

A szurkolói csoportok kezdeményezésére immáron másodszor került sor a drukkerek-klubvezetők megbeszélésre. A Haladás Szurkolói Kör, a Green White Army is képviseltette magát, a Green Keyers Gents vezetői más irányú elfoglaltságuk miatt nem tudtak eljönni a Rohonci úti klubházban rendezett találkozóra.

A drukkerek heten voltak, illetve Vízvárdy Balázs - kissé tudathasadásos módon - kisebbségi tulajdonosként és szurkolóként foglalt helyet az asztalnál. A gordiuszi csomót úgy vágta át, hogy konkrétan az asztalfőn ült. A vezetők részéről Tóth Miklós ügyvezető igazgató, Vörös Csaba technikai vezető, Gyimesi Csaba a stadion-beléptetőrendszer projektfelelőse, valamint az egyik kisebbségi tulajdonos részéről Horváth Balázs - no és a www.haladas.hu - jött el. A kedd délután háromnegyed öttől háronmegyed hétig tartó eszmecserén rengeteg téma felvetődött, ezek közül a legfontosabbakat és a publikusakat osztjuk meg olvasóinkkal.

Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Kör elnöke felvetette, üdvös lenne, ha az információi szerint hamarosan megalakuló stadionfejlesztési teamben a drukkereknek is lenne delegáltjuk - Tóth Miklós megígérte, a klub mindenképpen támogatja ezt az elképzelést. Mint tudjuk, februárban a város tulajdonába került a Rohonci úti létesítmény is. Szóba került a mellékhelyiségek némelyikének botrányos állapota is, a szurkolók szeretnék, ha ezen mihamarabb javítana a klub. Kiderült, a helyzet nem olyan egyszerű, mivel a Labdarúgó Kft csak bérli a létesítményt a HVSE-től.

Szurkolói elvárásként fogalmazódott meg, hogy a korzólelátó mögé a kulturáltabb italfogyasztás érdekében sörpadokat lehetne letenni. Ez sem lefutott dolog. Más téma. A drukkerek szívesen vennék, ha a Haladás-ereklyékhez olcsóbban hozzá lehetne jutni, azonban ez sem olyan egyszerű történet.

Mint ahogy az sem, hogy az eredményjelzőtáblából hiányzó 16 panelt valahogy vissza lehessen szerezni - ez ugyanis a táblacsere óta hiányzik. Horváth Balázs a ZTE-stadionjában talált is 16 panelt, ráadásul azokat nem is használják. Ugyanakkor mivel a stadion városi tulajdonban van, így annak megszerzése, esetleges kölcsönvétele sem pihekönnyű story.

Mint azt Tóth Miklóstól megtudtuk, az MLSZ komolyan veszi a faji, rasszista, antiszemita rigmusokat - de nem csak ezeket. Ugyanis az előírás szerint pl. egy játékost, vezetőt, stb. sem lehet személyében megsérteni. Itt szóba került egy, a Rohonci úton kevésbé kedvelt klubvezető-tulajdonos neve is, nos őt sem lehet majd a szurkolóknak negatív környezetben a szájukra venniük. A játékvezető gyalázkodó ritmus esetében elsőre negyedórára beszünteti, másodszorra pedig lefújja a meccset. Talán mondani sem kell: ez esetben a három pont, 3-0-s gólkülönbséggel nem a Haladásé lenne.

És akkor a legnagyobb sláger, a beléptetőrendszer. Tóth Miklós két témában is szeretné megszondáztatni a szurkolókat. Egyrészt abban, hogy szerintük Szombathelyen szükség van-e Szurkolói Kártyára, ugyanis a jelek szerint ennek eldöntését az MLSZ ezt a klubok hatáskörébe utalja. Azaz az adott egyesületre bízza, hogy bevezeti-e vagy sem. Keringer Zsolt úgy vélte, ha a kártyához a drukkerek számára is értékes akciók tartoznak - relikvia-vásárlás, mozijegy, más sportesemények kedvezményes látogatása - úgy ennek lehet értelme.

A másik kérdés az őszi szezonban kerülne bevezetésre. A bérletesek ugye gépkocsival behajthatnak a stadion területére, ám ha - úgy alakul a csillagok állása – jövőre a jelenlegi 500 bérleteshez képest mondjuk kétszer annyian vesznek bérletet, már gond lehet. Ezer autó ugyanis élére állítva sem fér el. Ezért Tóth Miklós arra gondolt, hogy a bérlethez automatikusan nem járna autobehajtás, hanem pár száz forintot fizetni kellene érte. Persze ez az összeg nem lenne drágább, mint a legközelebbi fizetőparkoló díja. De ez még a jövő zenéje. Mint ahogy az is, hogy - miután jelenleg egy mobilolvasó van a Haladás tulajdonában – tavasszal csak a Rohonci úti bejárón keresztül lehet behajtani gépkocsival a stadionba, a Bartók Béla körút felől egyelőre nem.

Felvetődött, hogy a lefújást követően a játékosok nem mindig  és nem mindannyian mennek ki a szurkolókhoz megköszönni a buzdítást. Tóth Miklós elárulta: minden szezon előtt elmondja a játékosoknak, hogy ez kutyakötelességük, aki nem így tesz, az pénzbüntetést kap.

Végezetül a szurkolók nevében Keringer Zsolt jelezte: ahogy eddig is, ezután is számíthatnak a drukkerek segítségére a vezetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!