Sport

2013.04.25. 16:52

Császár Tibor és dr. Rosanits Péter Eb-re készül

Budapest - A masters korú súlyemelők országos bajnokságán a Haladás VSE három emelője, Császár Tibor, Orbán László és dr. Rosanics Péter is aranyérmet szerzett.

Horváth Erika

A BKV Előre súlyemelőterme adott otthont az idei masters ob-nak. A mamutmezőnyben három szombathelyi - korábban is kiváló - súlyemelő indult.  Az M50 korosztályban a 105 kilós súlycsoportban Császár Tibor tavalyi bronzérme után ezúttal nem adta alább az aranynál, 170 (75, 95) kg-os összteljesítménnyel biztosan utasította maga mögé vetélytársát. Az M45 kategória 105 kg-os súlycsoportjában Orbán László a tőle megszokott imponáló versenyzéssel, az összetettben 220 kg-ot (100, 120) teljesítve 55 (!) kilót  vert a második helyezettre. Szakításban hajszálon múlott,  hogy megjavítsa saját országos csúcsát.  Ugyancsak az M45 korcsoportban, ezúttal 94 kg-ban indult dr. Rosanics Péter, aki négy  jó fogással szintén 220  (95, 125) kg-ig jutott, ezzel ő is aranyérmes lett.  A HVSE triójának felkészülésében Rehus Uzor György segített. A Sinclair-pontszámítás alapján korcsoportjának abszolút sorrendjében dr. Rosanics első,  Orbán második, Császár pedig negyedik helyen végzett.

A  HVSE három masters bajnoka Baczakó Péter emléktáblája előtt. Balról:  dr. Rosanics Péter, Császár Tibor, Orbán László. Fotó: Dugmonits „Coach" Tamás

Császár és Rosanics ott lesz a május 18. és 25. között a törökországis Kusadasiban rendezendő masters Európa-bajnokságon, augusztus elején pedig a torinói masters világjátékokon méretkeznek meg a  szombathelyi „öregfiúk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!