Sport

2013.04.12. 15:13

Középiskolás foci vb-n a Herman

Vasárnap kezdődik a középiskolás labdarúgó világbajnokság, amelyen a fiúknál a Herman iskola csapat képviselheti Magyarországot.

Horváth Erika

Nem sokkal a középiskolások kosárlabda világbajnoksága után, ahol a Nagy Lajos Gimnázium fiúcsapata hatodik lett, a Herman Ottó Kertészeti, Környezetvédelmi, Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium labdarúgói kerülhetnek fókuszba. Hiszen a tavalyi V. korcsoportban megszerzett diákolimpiai bajnoki címükkel ők is jogot szereztek a vb-részvételre, amit április 14. és 22. között Bordeaux-ban rendeznek. A mezőnyt 24 fiú- és 16 lánycsapat alkotja - utóbbiban a budapesti Szent-Györgyi gimnázium a magyar résztvevő. A csatározások a csoportmérkőzésekkel kezdődnek, ahol az Illés Akadémia U17-es csapatára épülő gárda - edzőjük Simon Attila  -  Dél-Afrika, Brazília, Görögország, Belgium és Románia együttesével csap össze. A szombathelyiek ma reggel keltek útra.

U17-es korosztályos válogatott akadémisták. A középen álló Rácz Barnabás kivételével (ő NLG-s) résztvevői lesznek a vb-nek. Balról: Bölcsföldi Milán, Grabant Bence, Tihanyi Olivér, Bedi Noel

A Franciaországba utazó csapat névsora: Bedi Noel, Bölcsföldi Milán, Dedics Alex, Fodor Ákos,  Grabant Bence, Grabant Péter, Gyimesi Máté,  Hegedűs János, Hirchler Bence, Jancsó András, Mátyás Kristóf, Milkó Dániel, Molnár Dániel, Sarang Dániel, Szabó Dániel, Tihanyi Olivér, Tóth Martin, Török Milán. Edző: Simon Attila. Csapatvezető: Simonné Tamássy Judit. A delegáció tagja még a játékvezetőként közreműködő Takács Ryan Lee is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!