Sport

2013.05.08. 17:39

Az edző elégedetlen

Csak a hetedik helyen zárta az NB I-es kosárlabda-bajnokságot a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely. A gárda trénere, Bencze Tamás is elégedetlen.

Tóth Gábor

Bencze Tamás 2011 januárjában kezdte meg a munkát a szombathelyi csapat vezetőedzőjeként. Az első, fél szezonjában a hetedik helyre futott be a Falcóval  - ami akkor nagyon szép eredménynek számított. Tavaly általános meglepetésre ezüstéremig jutott a sárga-fekete csapat. Az idei pontvadászat viszont idő előtt véget ért a falcósok számára, csak a hetedik helyen zártak. 

- Az alapcélkitűzés a 46. hely megszerzése volt, amit reálisnak éreztem a szezon előtt - fogalmazott a korábbi 137-szeres válogatott, 45 esztendős vezetőedző. 

- Ezt nem sikerült teljesítenünk, egyértelmű, hogy nem vagyok elégedett. Sok apró dolog vezetett idáig. A szezont olyan csapattal kezdtük meg, amilyennel terveztük. Novemberre azonban kiderült, hogy a centerünk, Fey nem illik a csapatba, főleg védekezésben gyengélkedett. Ám nagyon sokáig nem sikerült megfelelő magas embert találnunk - menet közben már nehéz jó légióst igazolni. A mérkőzések pedig egymást követték, és egyre több vereségbe futottunk bele.

Bencze Tamás vezetőedző cserére készül. Balról Will Tamás (Fotó: Unger Tamás)

 

A sikertelenség Levyt is megviselte, egyre gyengébb lett a teljesítménye. Végül januárban mind a két légióst le kellett cserélni. Zagorac bevált, vele teljes mértékben elégedett vagyok, Rubin viszont játékhiánnyal, alacsony edzettségi állapotban érkezett. Őt végül Stafford váltotta, aki nagyon olcsó árkategóriás légiós, tőle csodákat nem várhattunk. Elismerem, a légiósválasztásaink az idén nem sikerültek túl jól  de a legtöbb csapathoz képest nem is vittük túlzásba a cserélgetést. Sajnos az évközi csapatépítés során fontos meccseket buktunk el. 

Elég talán a Pécstől és a Körmendtől hazai pályán elszenvedett egypontos vereségre gondolni. De aztán kimásztunk a hullámvölgyből, megteremtettük magunknak a felsőházi középszakaszban való szereplés lehetőségét. Az alapszakasz utolsó meccsén viszont a csúcsformában lévő Albacomptól kikaptunk, ráadásul a többi pályán is számunkra kedvezőtlenül alakultak az eredmények, így maradt az alsóházi középszakasz. Ott veretlenek maradtunk, különösen a soproni és a szegedi győzelmünkre lehetünk büszkék. Aztán, ahogyan szinte az egész szezonban, a szerencse ezúttal is elpártolt tőlünk, mert az utolsó meccsen megsérült Zagorac. Nélküle pedig vérmes reményeink nem lehettek a Szolnok ellen. A negyeddöntőben 3-0-val estünk ki, de szerintem minden meccsen megnehezítettük a bajnokesélyes dolgát. A szezon közben, már a jövő évi koncepciót szem előtt tartva, igyekeztem a fiataloknak is lehetőséget adni - folytatta Bencze Tamás. 

- Váradi Benedek, Perl Zoltán és Bognár Kristóf is bizonyította, hogy lehet rájuk számítani. Szomorú vagyok, mert csak egy hajszál választott el minket attól, hogy mondjuk az ötödik helyen zárjuk az alapszakaszt. Ekkor pedig bármi megtörténhetett volna, hiszen a Kaposvár és a Paks ellen is pozitív volt a mérlegünk az alapszakaszban. A szerződésem lejárt, de azt nem tagadom, hogy tárgyalóasztalhoz ültem már a klubvezetőkkel. A játékoskeretből csak Zagoracnak van szerződése, de kedvező ajánlat esetén ő is távozhat. Nincs még meg a jövő évi büdzsé sem, így nem tudni, hogy hány légióssal, milyen célokkal fut neki a Falco a következő szezonnak. Vagyis a jövő egyelőre képlékeny - zárta szavait Bencze Tamás.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!