Sport

2013.05.31. 17:03

Díjeső a szombathelyieknek

A legjobban teljesítő sportiskolák és sportiskolások országos díjátadó ünnepségének egyik főszereplői a szombathelyiek voltak.

Osváth Sarolta

A legjobban teljesítő sportiskolákat és sportiskolásokat díjazták a Sportiskolák Országos Szövetségének (SIOSZ) díjátadó ünnepségén.

A Magyar Sportok Házában 2012-es teljesítményük alapján díjeső hullott a szombathelyiekre: az 500 fő alatti, egyesületi jellegű sportiskolák kategóriájában a Magyarország legjobb sportiskolája díjat a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. kapta meg.

A díjkiosztó gálán Rácz Gábor igazgatóhelyettes vette át az első díjat. A köznevelési típusú sportiskola - általános iskola kategóriában a Zrínyi Ilona Általános Iskola a második legjobb lett az országban. A díjat és az ezzel járó jutalmat Kis Gábor igazgató és Vadász Gábor testnevelő tanár vehette át. Tizenhat sportolót is jutalmaztak: az ország legjobb sportiskolás atlétájának díját Halász Bence dobó érdemelte ki, és egyik edzőjét, Németh Zsoltot is elismerésben részesítették.

 

Az országos díjátadó  szombathelyi jutalmazottjai (balról): Németh Zsolt, Halász Bence, Rácz Gábor, Kis Gábor, Vadász Gábor (Fotó: Osváth Sarolta)

 

- Óriási eredmény, hogy ismét az élen végeztünk, ráadásul nagy,  mintegy 300 pontos különbséggel - adott hangot elégedettségének Rácz Gábor, a sportiskola szakmai vezetője. - Eredményes a sportiskolánk, jelenleg húsz korosztályos válogatott sportolónk van. Eddig a válogatottjaink két-három szakosztályból kerültek ki, most viszont már hétből. Jól működünk együtt a két közoktatási típusú iskolánkkal, most a Nagy Lajos Gimnázium egy adminisztrációs hiba miatt nem tudta beadni a pályázatát, de biztos vagyok abban, hogy jövőre ott lesz a középiskolák élmezőnyében. Ha ezt a rendszert tovább tudjuk fejleszteni, biztos jövője lesz Szombathelyen az élsportnak és utánpótlás-nevelésnek mind az iskolák, mind az egyesületi háttér szempontjából.

- Immár a harmadik SIOSZ-elimerése ez az iskolánknak. A 150 ezer forintos támogatás mellett leginkább erkölcsi értéke van. Jó érzés, hogy felfigyelnek arra, amit csinálunk, és úgy értékelik, hogy jól is tesszük a dolgunkat - mondta Vadász Gábor, a Zrínyi testnevelője.

 

 

 

A SIOSZ az előző évi teljesítmények alapján negyedik alkalommal rendezett díjátadót. A Szombathelyi Sportiskola most másodszor pályázott, és 2011 után ismét első lett. A Zrínyi iskola harmadszor vett részt a rangsorolásban, 2011-ben első, tavaly és most második helyet szerzett. Az országos sportiskolai programban több mint 25 ezer fiatal vesz részt. Jelenleg több mint száz köznevelési és mintegy húsz egyesületi sportiskola működik országszerte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!