Sport

2013.05.29. 18:29

Ezüstérmesek a Bolyai lány labdarúgói

Ezüstérmet szerzett a Bolyai iskola III. korcsoportos lánycsapata a labdarúgó diákolimpia országos döntőjében.

Horváth Erika

A labdarúgó diákolimpia hét 20 csapatos országos döntőjéből ötöt Fonyódligeten rendeznek meg. A III. korcsoportos lányoknál a Bolyai iskola gárdája lett a megyei győztes, s ezzel résztvevője a legjobbak közötti tornának.

Ötcsapatos csoportokban kezdődtek meg a küzdelmek, s a szombathelyiek százszázalékos mutatóval vették ezt az akadályt. Mind a négy mérkőzésüket megnyerték - előbb könnyedén  Ostoros együttesét 6-0-ra, majd Csöglét 9-0-ra, a Békéscsaba és Nagyatád ellen viszont megszenvedtek, de mindkét csapatot 3-2-re felülmúlták.

A bolyaisok csoportgyőztesként kerültek a legjobb nyolc közé, ahol az elődöntőbe jutásért a püspökladányi iskolával kellett összecsapniuk. Ezt a feladatot  is könnyedén teljesítették, hiszen magabiztosan, 3-0-ra győztek.  A Petneháza elleni elődöntő viszont a végsőkig kiélezett küzdelmet hozott.

 

A Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium ezüstérmes csapata. Állnak, balról: Nagy Sára, Magyarics Zoé, Móricz Attila és Hérincsné Markó Edina testnevelők, Horváth Anna, Auer Gréta. Térdelnek: Papp Réka, Harkay Eszter, Kiss Zsófia, Király Boróka, Németh Rebeka. Elöl: Pásztor Noémi (Fotó:  Bolyai)



A vasiak 3-0-s vezetése után visszajöttek a meccsbe a petneháziak (4-4) és csak két perccel a lefújás előtt sikerült rajtuk  felülkerekedni - egy gyönyörű góllal Magyarics Zoé rúgta be a csapatot a fináléba (5-4).  A bajnoki címet évek óta védő  Szent-Györgyi Gimnázium ellen viszont nem volt ellenszere a torna végére elfáradó Bolyainak. Nem véletlenül, hiszen a fővárosi az FTC Akadémia csapata, amelyben heten az U17-es válogatott tagjai - 9-0-ra nyert a bajnok.

- A mi csapatunkban csupán négyen fociznak egyesületben, ketten a Viktória U15-ös, ketten az U17-es csapatában. A Bolyai ezzel az eredménnyel a maximumot teljesítette, hiszen a tisztán egyesületi, fővárosi  csapat kiemelkedett a mezőnyből.  Sorozatban harmadszor végeztünk a dobogón, tavaly bronz-, azelőtt, akárcsak most, ezüstérmesek lettünk. És ezt nagy teljesítménynek tartom - értékelt Hérincsné Markó Edina  edző, testnevelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!