Sport

2013.05.29. 17:41

Kelemen Ferenc masters magyar bajnok

Magyar bajnoki címet szerzett fekvenyomásban a veteránok mezőnyében a nemesrempehollósi Kelemen Ferenc.

Tóth Gábor

Sérülés – gerincműtét – miatt hosszú, közel másfél éves kihagyás után tért vissza a a súlyzókhoz Kelemen Ferenc. A BPW Hungária Kft.-Haladás VSE versenyzője a szlovákiai Szímő (Zemné) városában a közös szlovák-magyar bajnokságon tette ismét próbára a tudását.

A 55–59 évesek korcsoportjában, a 82,5 kilós súlycsoportban, a fekvenyomóruha nélküli kategóriában 90 kilót nyomott ki fekve, ezzel magyar bajnoki címet szerzett. Érdekesség, hogy Kelemen Ferenc legjobbját, még ruhában, 2011- ben teljesítette, akkor 155 kilóig jutott.

 

Kelemen Ferenc az újraindult pályafutása első érmével (Fotó: Szendi Péter)

 

– Örülök a bajnoki címnek, de elsősorban annak, hogy visszatérhettem versenyezni. Ez a 90 kiló az első lépés a távolabbi céljaim felé – fogalmazott Kelemen Ferenc.

– Három-négy hónapja edzek ismét. Szeretnék a hamarosan következő masters WUAP Európa-bajnokságon Trnavában, Nagyszombaton jól teljesíteni. Bár még messze nem vagyok csúcsformában, úgy érzem, hogy jó úton járok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!