Sport

2013.05.02. 17:32

Körmend-Atom - ez a harc lesz a végső?

A bajnoki negyeddöntő negyedik fordulójában ismét az Atomerőmű csapatát fogadja a Lami-Véd Körmend gárdája. Pénteken, 19 órakor kezdődik a találkozó, amely ebben a szezonban összesen már a nyolcadik a két csapat között.

Németh Zsolt

A rájátszás első fordulójában aratott meglepetés-győzelem után kétszer alulmaradtak a piros-feketék, ráadásul legutóbb komoly vereséget kellett elkönyvelniük. Most azért hajtanak, hogy legyen még egy, mindent eldöntő találkozó Pakson.

Még egy kupaktanács, aztán indulhat a harc. Balról: Kyle Austin, Fodor Gergely, Ruják András és Ferencz Csaba, takarva Grebenár Péter (Fotó: Szendi Péter)

- Kedden is nagyon kellett figyelnem a sérültjeink állapotára, és a helyzetünk azóta sem javult - mondta Hencsey Tamás vezetőedző. - Kutasi a második mérkőzésen beinjekciózott lábbal játszott, de rosszabbodott a sérülése, ezért legutóbb nem is neveztük. Bár a sima járás is fájdalmas számára, csütörtökön is együtt edzett a többiekkel. Grebenár Péter állapota sem biztató, és nem csak az összevarrt álla miatt. Csupán öt percet tudott vállalni kedden, mert rosszul érezte magát. Most sincs jól, nem tudom, milyen állapotban lesz a mérkőzésen. Minden esetre a vereségek nem törtek meg minket. Álltunk már fel ebben a szezonban egészen mélyről, no és a rájátszásban nem igazán számít a különbség. Sajnos a támadójátékunk nem volt zökkenőmentes legutóbb, de most hazai pályán játszhatunk. Most is azt mondtam a fiúknak, amit eddig is mindig: minden mérkőzésen keményen oda kell tennünk magunkat és törekednünk kell a győzelemre. Mindent ki kell adnunk magunkból, az utolsó csepp vérünkig küzdenünk kell. Megpróbáljuk ismét új dolgokkal meglepni a Paksot, de nagyon kreatívak, nehéz ellenük játszani. Az egy-egy elleni védekezéssel van gondunk, és rengeteg gyors kosarat kapunk. Ugyanakkor a pontszerzéssel is vannak problémáink. Az első meccsen tudtunk 92 pontot dobni, akkor nyertünk is. Sok múlhat a kezdésen, hiszen legutóbb itthon az nem sikerült, gyorsan hátrányba kerültünk és onnan nehéz visszakapaszkodni. Nem vagyunk könnyű helyzetben, mégis meg kell próbálni keményen, de nem görcsösen odaállni, és győzelemre játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!