Sport

2013.05.22. 13:56

Remek kick-boksz

Tizenkilenc ország 821 versenyzője vett részt a 19. WAKO Kick-Box Világkupán. A rangos, népes erőpróbán a vasi színeket a szombathelyi Metex05-Contoll SE hét, és a szentgotthárdi Skorpió SE két versenyzője képviselte.

Tóth Gábor

A Controll sportolói közül a kadet I. korcsoportból Viszket Borisz -32 kilóban, light-contact szabályrendszerben bronzérmet szerzett. Ugyanebben a súlycsoportban kick-lightban másodikként zárt. Bolfán Ákos kitűnő formában harcolt, 37 kg-ban egyik kategóriában sem talált legyőzőre: light-contactban és kick-lightban is az aranyéremig menetelt.

Ugyancsak két elsőséget (kick-light, light-contact) gyűjtött be kadet II. -42 kg-ban Szász Krisztofer, aki kemény ellenfeleken túljutva diadamaskodott. Bolfán Ádám kadett II. -47 kg-ban light-contactban jutott ezüstéremig. A döntőben szoros mérkőzésen 2-1-es pontozással maradt alul.

Bárdosi Sándor -74 kg junior korcsoportban indult. Először light-contactban jutott a döntőbe, ahol kemény csatában maradt alul ezüstéremmel vigasztalódott. Kick-lightban a döntőbe jutásért vívott küzdelemben sérült le lengyel ellenfele ellen. A lengyel fíú többször is szabálytalankodott, így a szombathelyi sportoló a szegedi kórházban végezte de komolyabb sérülés nem történt.

Hátul balról Dancsó Zoltán, Gyöngyösi Máté és Bárdosi Sándor. Alul balról Bolfán Ádám, Bolfán Ákos, Viszket Borisz és Szász Krisztofer (Fotó: Metex05-Controll SE)

Gyöngyösi Máté -84 kg felnőtt light-contact kategóriában és kick-lightban egyaránt harmadik helyet szerzett. Érdekesség, hogy az egyik meccsét neki is sérülés miatt kellett idő előtt befejeznie, ő is meglátogatta a kórházat, komoly orrcsont szenvedett.

Dancsó Zoltán -84 kg-ban, light-contact szabályrendszerben lépett tatamira. Rutinos versenyzőként mind a három mérkőzését biztosan nyerte , aranyérmet vehetett át. Koszogovits Mihály, Dancsó Zoltán, Marton Klára tanítványai öt arany-, három ezüst-, négy bronzéremmel tértek haza. - Elégedett vagyok, a 8-10 éves fiúk teljesítményét pedig külön kiemelném - értékelt Dancsó Zoltán.

A szentgotthárdi Skorpió Kick-Box SE két versenyzője is remekül teljesített Szegeden. Kulcsár Márió kadett I. korosztályban, 57 kilós súlycsoportban, point-fighting kategóriában bronzérmet szerzett. Ugyanebben a korcsoportban, 69 kilóban, szintén point-fighting kategóriában Császár Levente is harmadik lett. A szombathelyi Metex05-Controll SE érmes különítménye.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!