Sport

2013.05.23. 14:02

Remekül bunyóztak

Kőszeg - Remekül sikerült nemzetközi versenyeket tudhat maga mögött a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület két bunyósa, Hámori Ádám és Wurst Nikolett.

Tóth Gábor

A 18 esztendős, 81 kilós Hámori Ádám az ifjúsági válogatott tagjaként vett részt az olimpiai reménységek tornáján a lengyelországi Grudziadzban. A tornát csapattalálkozó rendszerben bonyolították le, három ország négy csapata (egy-egy cseh és magyar, két lengyel) mérkőzött egymással.

Ádám az első nap a lengyel B csapat félnehézsúlyú versenyzőjét végezte ki az első mentben. Másnap egy cseh rivális következett, ő sem okozott gondot. A fináléban a lengyel A csapat egyik lejobbja, Tomasz Kiernozek ellen magabiztos boksszal, ellenfelét többször megrendítve nyert és lett a torna félnehézsúlyú bajnoka.

A kőszegiek két kiválósága, Wurst Nikolett (balról) és Hámori Ádám (Fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület)

A magyar csapat is aranyérmet szerzett, hiszen a lengyel B csapatot 23-8-ra, a cseheket 12-6-ra, a házigazdák A válogatottját pedig 17-11-re verte.

A még ifi korú, 17 éves, 51 kilós Wurts Nikolett a felnőtt női válogatott keretének a tagjaként utazott Szerbiába. Ahol minden versenyzőre egy szerb bunyós, egy mérkőzés és nemzetközi tapasztalatszerzés várt. Wurst Nikolett a házigazdák reménysége, Dinic Iva ellen lépett ringbe. Az első pillanattól fogva irányított és többször megfogta ellenfelét testen, fejen.

A második menetben aztán akkora verést mért riválisára, hogy a szerb sarok feladta a kilátástalan küzdelmet és bedobta a törölközőt. A csapatversenyt végül az erősen lejtő hazai pályának köszönhetően Szerbia válogatottja nyerte.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!