Sport

2013.05.03. 19:23

Will Tamást díjazták

A SZOVA-Trend Optika KC Szombathely remek szezont záró kosarasa, Will Tamás érdemelte ki az idén a Horváth Zoltán emlékdíjat.

Tóth Gábor

A Horváth Zoltán kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány 2011-ben hozta létre a Horváth Zoltán emlékdíjat. Azok a tehetséges játékosok érdemlik ki, akik a szombathelyi utánpótlás-nevelő műhelyben pallérozódtak, helytálltak az iskolapadban és a pályán is, sportolóhoz illő életvitelt folytatnak, jól teljesítenek a felnőtt csapatban. Tavaly Szanati Mátyást díjazták, idén Will Tamás lett a jutalmazott.

Will Tamás, kezében a Horváth Zoltán emlékdíjjal (Fotó: Benkő Sándor)

A 26 esztendős Will Tamás a gimnáziumi évek alatt került a Falco kötelekébe. Végigjárta a szamárlétrát, tagja volt a 2004-es kadet bajnokcsapatnak, minden korosztályos válogatottban megfordult. 2003-ban mutatkozott be sárga-fekete mezben, és egy rövid kitérőt leszámítva (Hegyvidék, Kecskeméti Főiskola) azóta is a szombathelyieket erősíti. 2008-ban bajnokságot, tavaly pedig ezüstérmet nyert a csapattal. Idén már egyértelműen egyik kulcsembere volt a szezont végül a hetedik helyen záró SZOVA-Trend Optika KC Szombathely együttesének.

- Meglepődve, de nagyon jó érzéssel vettem át a díjat - fogalmazott Will Tamás. - Egy egyéni elismeréssel gazdagodtam, de a csapattársaim nélkül nem kaphattam volna meg: nagyon sok jó passzt kaptam, sokszor hoztak játékba, bíztak bennem. Bár nem futottam rossz szezont, összességében nem vagyok elégedett. Akárcsak a csapatnak, nekem is voltak hullámvölgyeim. Rengeteg segítséget kaptam Bencze Tamás vezetőedzőtől, végig éreztem a bizalmat a részéről, így végül csak összekaptam magam. Sajnos a bajnokság nem úgy sikerült a számunkra, ahogyan elterveztük. Szerencsétlen pozícióban zártuk az alapszakaszt, így kedvezőtlen helyzetből futhattunk neki a rájátszásnak. A Szolnok 3-0-val búcsúztatott minket a negyeddöntőben, de szerintem jól harcoltunk, nem lehet ránk panasz. A jövőmről még nem tudok semmit, lejárt a szerződésem. De szívesen folytatnám a pályafutásomat Szombathelyen. Hivatalosan ugyan ajkai vagyok, de már régóta szombathelyinek vallom magam, hiszen szinte minden a vasi megyeszékhelyhez köt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!