Sport

2013.06.19. 17:24

Alakul a körmendi keret: Hencsey az edző, marad Kutasi, Grenebár és Farkas is

Körmend - Sajtótájékoztatón jelentették be a Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapatának vezetői többek között azt is, hogy Hencsey Tamás vezetőedzővel is megállapodtak a folytatásról.

Németh Zsolt

A Lami-Véd Körmend vezetősége már korábban bejelentette, hogy marad a csapatnál két meghatározó, helyi kötődésű játékos, a csapatkapitány Fodor Gergely és a válogatott bedobó, Ferencz Csaba. Szerdán további fejleményekkel állt a sajtó képviselői elé Zsebe Ferenc ügyvezető. Bejelentette, hogy a következő szezonban is Hencsey Tamás irányítja az együttest. És hogy újabb három játékossal állapodtak meg: a helyi kötődésű  Kutasi Gergellyel és  Grebenár Péterrel,  valamint Farkas Attilával, aki  az elmúlt szezonban bizonyította, hogy játékával jól illeszkedik a körmendi mag köré épített gárdához. A  keret kialakítása tovább folytatódik, magyar és külföldi játékosokkal is tárgyal a klub.

A sikeredző, Hencsey Tamás folytatja a munkát, de marad a center Farkas Attila (középen) is. Fotó:  Szendi Péter

- Tettünk lépéseket, hogy szakmai segítőt találjunk Hencsey Tamásnak, hiszen nagyon sok feladatot vállal - folytatta  Zsebe Ferenc. -  Golomán Györgyre valószínűleg a következő szezonban nem számíthatunk, mert az  Egyesült Államokban folytatja a tanulmányait és a kosárlabdázást, de néhány másik fiatal tehetség a nyár végétől a felnőttekkel dolgozhat.

Elhangzott, hogy várhatóan ebben az évben is kilép a nemzetközi porondra a körmendi gárda. Ha a szövetségtől  felkérést kap az EuroChallange Kupában való indulásra, akkor a múlt szezon jó tapasztalatai nyomán vállalják a részvételt.  Továbbra is ütős, a közönség számára élvezhető, szimpatikus kosárlabdát játszó csapat építésén dolgoznak, amellyel a bajnokságban legjobb nyolc közé jutás a cél.

Bebes István polgármester szerint  továbbra is szigorú, költséghatékony gazdálkodásra lesz szüksége a klubnak, bár az egy éve megismert adósságállomány 40 százalékát  már sikerült  visszatéríteni. A fennmaradt hátralékokat két lépcsőben, két szezon alatt  teljesítik. Ez azt is jelenti, hogy az előző szezonbelinél valamivel nagyobb mozgástere lesz a klubnak.

- Az én kérésem volt, hogy más stílusú játékkal menjünk neki a következő szezonnak -  ezt már a vezetőedző, Hencsey Tamás mondta.  -  Mindenképpen külföldi irányítóval szeretném megoldani az egyes posztot, de ezt Ruják András megtartásával képzeltem el úgy, hogy rá irányítóként és hátvéd poszton is számítottunk volna - de ő ezt így nem fogadta el. Azt gondolom, hogy más csapatnál sem lehet kizárólagos irányító, de úgy döntött, hogy kivár egy ilyen lehetőségre. Így irányító és hátvédmezőny poszton, valamint centerben keresünk külföldi játékost, így próbáljuk kialakítani a csapat szerkezetét. Mint szabadon igazolható játékos,  Kálmán László neve is felmerült a szurkolók körében. Beszéltünk róla, hiszen Ruják András távozásával minden lehetőséget meg kell vizsgálnunk, de ez ügyben mélyebbre nem jutottunk. Nem látom a lehetőségét annak, hogy itt játsszon. Ugyanakkor  biztos, hogy  nem csak nekünk, de bármelyik magyar csapatnak tudna segíteni, még 41 évesen is. Szerettük volna,  ha Kyle Austin maradna nálunk, de -  bár sokat vártunk rá -  nem sikerült vele megállapodnunk.  Külföldiekben ilyenkor nincs hiány, ugyanakkor az árak még elég magasak. És  vannak képben nálunk is további magyar illetve honosítható játékosok. De utóbbiak sem olcsók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!