Sport

2013.06.28. 15:45

Ausztriában és Szlovéniában is futottak

Szentgotthárd - Az elmúlt napokban a szentgotthárdi futók ehy ausztriai és egy szlovéniai versenyen is szerepeltek.

Horváth Erika

A Synergy Fitness Szentgotthárd SE versenyzője, Somogyi Gábor az ausztriai Ollersdorfban rendezett verseny 8,1 km-es főfutamában szerezte meg a győzelmet. A mezőnyt a  nyári melegben a déli harangszóra indították. A vasi versenyző 27:42 perces, jó futással nyert. Ezen a versenyen még a Vossen-Szentgotthárd futója,  ifj. Borbély Sándor is indult, meg is nyerte a 2,7 km-es ifjúsági futamot 10:34 perces idővel. A főfutam női mezőnyében Borbélyné W. Judit (Vossen) a  hatodik, a férfiaknál Borbély Sándor (Vossen) a nyolcadik  helyet szerezte meg.

Zöld felsőben a szlovéniai éjszakai futóversenyen ezüstérmes Koszár Zsolt

Koszár Zsolt (Synergy Fitness) Szlovéniában Ormozban állt rajthoz a tizedik alkalommal megrendezett esti utcai futóversenyen. A főfutam 4,8 km-es távja hat -  emelkedővel és lejtővel tarkított - körből állt. Zsolt négy körön keresztül  nagyon erős tempót diktált a sokszoros válogatott és háromszoros utánpótlás Európa-bajnok Bene Barnabással.  Az ötödik  körben a pécsi futó  néhány másodperces előnyt szerzett, amit  már végig meg is tartott. A versenyt 13:55 perccel nyerte, Koszár Zsolt  nagyszerű teljesítménnyel,  14:04 alatt másodikként ért célba  megelőzve a horvát válogatott Zoran Zilicet (15:06) is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!