Sport

2013.06.11. 17:02

Bevált a fiatalítás a Haladás II.-nél

Szombathely - A 10. helyen zárta az NB II-es labdarúgó-bajnokság Nyugati-csoportját a Haladás II. A vasiak rengeteg fiatalt dobtak a mélyvízbe, kérdés, ősszel az NB III-ban mennyire tudnak továbbfejlődni.

Pum András

Ősszel 23, tavasszal 19 pontot szerzett a Szombathelyi Haladás II., amely az utóbbi fél évben tovább fiatalított, 16-17 éves futballisták mutatkozhattak be az NB II-ben. A zsenge korú játékosok bevetése  ellenére az eredményekre sem lehet különösebb panasz, a Nyugati-csoportban szereplő NB I-es második csapatok közül a Tóth László vezette zöld-fehér gárda szerepelt a legeredményesebben. Az NB II. és az NB III. átszervezése miatt ősztől a harmadosztályban szerepelnek a szombathelyiek.

A stabil  U18-as válogatott Németh Márió (zöldben) hét góljával lett a Haladás II. házi gólkirálya. Fotó: Unger Tamás

- Elégedett vagyok a tavaszi szereplésünkkel, bevallom,  előzetesen tartottunk tőle,  hogy 16-17 éves fiataljaink hogy állják meg helyüket a csapatban - jelezte Tóth László. - Nos, nem csak, hogy  bemutatkoztak a tavasz során,  alapemberekké is váltak. A versenyhelyzet jót tett az idősebb labdarúgóknak is - például Gyurjánnak, Kalásznak,  Szakálynak, Ugrainak - hiszen a fiatalabbak le akarták szaggatni róluk a mezt, ez pedig   őket is jobb teljesítményre inspirálta. Említhetném Vlasitsot, Ráczot, Medgyest, Jasót, akik valamennyien remekül szálltak be.  És  már most is vannak  az újabb fiatal titánok, akik szintén nagyon elszántak. Már most látok 8-10 olyan srácot, akik extra teljesítményre képesek,  más kérdés, hogy a fejlődésük töretlen lesz-e.

- Ami az eredményességet illeti:   bár négy ponttal kevesebbet szereztünk, mint ősszel, rengeteg meccsünk ütközött az NB I-es, az U19-es, az U18-as és az U17-es bajnokokkal is. Emiatt gyakran létszám és minőségi gondjaink is adódtak. Szerencsére sérülések és betegségek legalább  nem hátráltatták munkánkat. A legjobb találkozók  közé tartozik  a tatabányai, ahol 0-2-ról fordítva 3-2-re nyertünk. De említhetném a zalaegerszegi bajnokinkat, bár nem nyertünk,  8-10 ziccert  kidolgoztunk az ősi rivális otthonában. Egy-két hazai mérkőzés okozott csak csalódást, így például a Csákvár elleni, az ellenfél egyetlen kapuralövésével nyert. Csalódást okozott néhány klub is, amely nem volt partner abban, hogy a meccsek időpontjait megváltoztassuk. Ősztől az NB III-ban kell helytállnunk, lesznek távozók és egy-két érkező is, de a játékoskerettel kapcsolatban biztosat csak egy-két hét múlva tudok mondani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!