Sport

2013.06.20. 17:47

Hatodik hely az Ultrabalatonon

Balatonaliga - Nagyszerűen szerepelt a 7. Ultrabalaton futóversenyen a NIKE Futóklub Szombathely csapata: a 283 váltó közül a hatodik legjobb idővel teljesítette a 212 km-es távot.

Horváth Erika

A NIKE Futóklub különítménye (balról): Molnár László, Molnár Bálint, Hartwig Adrián, Szabó Zoltán, Nagy Gábor, Ősze Márton, Jánosa Gábor, Bein Ákos.  Elöl: Devecseri Bálint, Benke László, Pék Ágnes. Fotó:  NIKE Futóklub Szombathely

Idén először Balatonaligától indulva kellett a tavat körbefutni nagyrészt kerékpárúton, valamint a Balaton-felvidék dimbes-dombos mellékútjain. A NIKE Futóklub Szombathely csapata váltóban nevezett - sorozatban ötödször. A tízfős gárdában akadtak rutinos „ultrabalatonisták", de újoncok is. A szombathelyiek megállás nélkül, egymást váltva 14 óra 18 perc alatt futották le a 212 km-es távot, fél órával megjavították eddigi legjobb, 2011-ben elért időeredményüket. Csak az első három helyezettel nem tudták felvenni a versenyt, végig kiélezett csatát vívtak. Végül hatodikként végeztek, de a negyedik helyezett gárdától csak alig négy perccel maradtak el. A Pék Ágnes, Molnár Bálint, Jánosa Gábor, Devecseri Bálint, Hartwig Adrián, Bein Ákos, Ősze Márton, Szabó Zoltán, Benke László, Nagy Gábor összeállítású csapat (kerékpáros kísérőjük Molnár László) évek óta edzenek együtt rendszeresen, és egyik fő megmérettetésüknek az Ultrabalatont tekintik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!