Sport

2013.06.05. 17:15

Ivosev távozik

Megvan az első távozó a a Falco KC Szombathely A-csoportos kosárcsapatának tavalyi keretéből: Tomiszlav Ivosev előszerződést kötött a bajnoki címről lemaradó Szolnokkal.

Tóth Gábor

A 2012/2013-as szezon utolsó bajnoki mérkőzését április 30-án játszotta le a végül hetedik helyen záró szombathelyi gárda. Azóta „játékosfronton” sok minden nem történt – igaz, a klub három fiatallal, Perl Zoltánnal, Váradi Benedekkel és Bakk Krisztiánnal profi szerződést kötött. Ennyi játékosa van most a Falcónak.

Mint a Szolnoki Olaj KK közleményéből kiderült, az ezüstérmes klub előszerződést kötött a tavaly Szombathelyen játszó 23 éves szerb erőcsatárral, Tomiszlav Ivosevvel. A kosaras szerződése azután lép életbe, miután megkapta magyar állampolgárságát. – Egyeztettünk Ivosevvel, de semmi konkrétumban nem állapodtunk meg, így nem érheti kritika a döntése miatt, hiszen lejárt nálunk a szerződése – fogalmazott Benze Tamás, a sárga-feketék vezetőedzője.

 

Tomiszlav Ivosev egy évig viselte a szombathelyi mezt (Fotó: Unger Tamás)



– Ivosev hozzáállásával és a győzni akarásával maximálisan elégedett voltam, a játékával azonban már nem mindig. Ettől függetlenül erőssége volt a tavalyi csapatunknak. Szerintem Szolnokon meg fogja állni a helyét. Visszatérve az idén a várakozások alatt szereplő, a bajnoki döntő mellett a kupadöntőt is elbukó Szolnokra, a közlemény szerint a klub Báder Márton, Horváth Ákos és Simon Balázs mellé leigazolta továbbá Rakics Miljant (Jászberény), Vojvoda Dávidot (Paks) és Keller Ákost (Alba).

Melléjük érkezik három nemzetközi szintű külföldi játékos. Távozhat Fodor Márton, Trepák Zoltán, Németh István, Szabó Miklós, Bell Rashad, és az összes légiós (Sead Sehovics, Brandon Gay, James Florence, Ernests Kalve).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!