Sport

2013.06.17. 18:57

Körmendi bronzcsata a kosárlabda diákolimpián

Mezőberény - Tovább öregbítették városuk jó hírnevét a körmendi kosaraspalánták. Két iskola IV. korcsoportos fiúcsapata is résztvevője volt a nyolcas országos döntőnek, ahol a Kölcsey bronzérmes, az Olcsai negyedik lett.

Horváth Erika

Nagyszerű elődöntős szereplése után  két körmendi iskola is résztvevője lehetett a IV. korcsoportos fiú kosarasok nyolcas országos döntőjének. A mezőny két csoportban kezdte meg a küzdelmeket. A Kölcsey utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola együttese ugyanazon négyesbe került.  Egymás ellen is kezdtek, s  a Kölcsey 90-67 (21-17, 31-21, 20-11, 18-18)-ra nyert az Olcsai ellen.   A folytatásban mindkét csapat nagy különbségű győzelmeket aratott. A Kölcsey a Kaposvárt 80-56-ra, a Szolnokot 115-101-re győzte le. Az Olcsai a Szolnokot 90-87-re, a Kaposvárt 96-76-ra múlta felül. Itt mindenképpen meg kell említeni Molnár Levente nevét, aki a szolnokiak ellen 68(!), a kaposváriakkal szemben  50 pontot szerzett. A B-csoportban első Kölcsey az A-csoport másodikjával - a későbbi aranyérmes - budapesti Csík Ferenc iskolával találkozott az elődöntőben, és  óriási csatában három ponttal kikapott (73-76). Így  bronzmérkőzést játszhatott. Egy újabb körmendi rangadó következett, hiszen a keresztjáték során az Olcsai 103-61-re alulmaradt az A-csoportban első  nyíregyházi Arannyal szemben.

Bronzmérkőzést játszott az országos döntőben Körmend  két iskolájának csapata. Szürke mezben az Olcsai, pirosban a Kölcsey csapata. Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

A harmadik helyért rendezett mérkőzésen az Olcsai jobban  megszorította riválisát, de ezúttal is magabiztosan nyertek a kölcseysek, 91-85 (25-21, 24-21, 23-26, 19-17)-re, így ők lettek a bronzérmesek, az olcsaisok pedig a szintén dicséretes negyedik helyen zárták az országos döntőt. Csapatukból Molnár Levente az öt meccsük során 228 pontot szerzett, ez 45,6 pontos átlagot jelent.

A Kölcsey iskola csapata: Németh Ákos, Murai Gábor, Csák Máté, Csillag Mátyás, Pantali Dániel, Ésik Levente, Veszprémi Bence, Vargovics Tamás, Kártyás Sebestyén, Zsebe Máté, Láng Zsombor, Faragó Zsombor. Edző: Németh Istvánné, Érsek István.

Az Olcsai iskola gárdája: Affiah U. Godwin, Horváth Dániel, Jáger Xavér, Márkus Bence, Molnár Levente, Németh Levente, Oroszi Bence, Rácz Richárd, Recetár Róbert, Varga Miklós, Várnagy Dominik. Edző: Kercsmár Jenő, Érsek István.

- Nagy barátság van a két körmendi csapat között, hiszen mindkettő játékosai a  Törpördögöknél, Érsek Istvánnal dolgoznak. A Szolnok ellen már nem is kellett volna a győzelem a négy közé jutáshoz, de nagyon hajtottak a fiúk, hogy az olcsaisok is biztosan bekerüljenek - mondta a Kölcsey testnevelője, Németh Istvánné. - A bronzmeccsbe Kercsmár Jenő kollégámmal nem is szóltunk bele, hadd játszanak a fiúk. Ez már a harmadik év, amikor ez a két iskola  ott van a nyolcas döntőben, de most értük el a legjobb eredményt.

- Az ország nyolc együttese közé jutással az örömünk nem lehetett teljes, mert egy meghatározó játékosunk sérülés miatt nem tudott részt venni a küzdelmekben. Ennek ellenére a fiúk maximális teljesítményt nyújtva mindent megtettek azért, hogy elmondhassák: az övék Magyarország negyedik legjobb IV. korcsoportos fiú kosárlabdacsapata - értékelt Kercsmár Jenő, az Olcsai iskola testnevelője.

Az All-Star csapatba beválasztották az olcsais Molnár Leventét és a kölcseys Németh Ákost. A csapatok legjobbjainak járó különdíjat az Olcsaiból Németh Levente, a Kölcseyből Zsebe Máté kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!