Sport

2013.06.25. 15:37

Munkában a korosztályos kosárválogatottak

Gőzerővel készül a B-divíziós Európa-bajnokságra a magyar U20-as, U18-as és U16-as kosárlabda válogatott - a keretek hemzsegnek a szombathelyi és körmendi játékosoktól.

Tóth Gábor

Váradi Attila (balra) és az U20 vasi magja. Jobbról Simon Kristóf, Bognár Kristóf, Molnár Márton, Sömenek Martin, Blaskovits László
(Fotó: Szendi Péter)

Az U20-as válogatott már javában edzőtáborozik. A Váradi Attila szövetségi kapitány által irányított társaság már dolgozott Szombathelyen, Körmenden, túl van egy nemzetközi tornán, most éppen ismét Körmenden tréningezik. A keretben Sinkovits Dániel, Bognár Kristóf, Blaskovits László és Simon Kristóf képviseli a Falco, Sömenek Martin és Molnár Márton pedig a Körmend színeit. A szombathelyi Bakk Krisztián is tagja volt a keretnek, ám sérülés miatt pihenőre kényszerül. A stábban helyet kapott a Falco KC gyúrója, Tanai Zoltán is.

Az U20-as válogatott programja, június 25-27., Körmend: edzőtábor. Június 2930., Portugália: edzőmérkőzés Anglia és Portugália ellen. Július 3-6., Körmend: edzőtábor. Július 12-21., Románia, Pitesti: B-divíziós Európa-bajnokság.

Az U18-as gárda Marcaliban ütötte fel főhadiszállását  ahol június 10-e óta zajlik a munka. Zsoldos András együttese hétfőn este edzőmérkőzést játszott, simán verte Grúziát (97-78). Szombathelyről Perl Zoltán, Bán Tibor, Bazsó Brúnó és Váradi Benedek, míg Körmendről Golomán György és Földes Dániel kapott helyet a keretben.

Az U18-as válogatott programja, június 22-29., Marcali: edzőtábor. Július 14., Budapest: edzőtábor. Július 5-6., Belgium: két edzőmérkőzés. Július 9-10., Budapest: edzőtábor. Július 11-12., Csehország: két edzőmérkőzés Csehország ellen. Július 1-5., Budapest: edzőtábor. Július 18-28., Macedónia, Strumica: B-divíziós Európa-bajnokság.

Az U16-os nemzeti csapat a napokban kezdi el a munkát. Az együttes Marcali, Zalakaros, Sopron vonalon mozog. Horváth Imre szövetségi kapitány szakmai stábjában Váradiné Szarka Ildikó dolgozik edzőként, a keretben pedig egy szombathelyi (Zrínyi Viktor) és egy körmendi játékos (Doktor Péter) van.

Az U16-os válogatott programja, június 1-12., Marcali: edzőtábor, edzőmérkőzések idegenben Ausztriával. Július 15-20., Zalakaros: edzőtábor, edzőmérkőzések Romániával. Július 22-25., Zalakaros: edzőtábor. Július 26-27., Csehország: két edzőmérkőzés Csehországgal. Július 27-30., Marcali: edzőtábor. Július 31-augusztus 1., Szlovénia: két edzőmérkőzés Szlovéniával. Augusztus 4-5., Sopron: edzőtábor. Augusztus 8-18., Bosznia és Hercegovina, Szarajevó: B-divíziós Európa-bajnokság.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!