Sport

2013.06.10. 20:30

Novemberben folytatják a pert

Szombathely - Hétfőn újabb fejezetéhez érkezett az a per, amelyet Csillag Tünde, Rácz Gábor és Vizer Erzsébet kezdeményezett, de még nincs ítélet.

Horváth Erika

A keresetet 2011 végén nyújtotta be a szombathelyi tornásznő és két edzője a Fővárosi Bíróságon, miután eltiltással sújtotta őket a Magyar Tornaszövetség fegyelmi bizottsága, mert nem kívántak részt venni azon az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, amelyet  a természeti és nukleáris katasztrófa sújtotta Japánban rendeztek. Állásfoglalást várnak az ember élethez és testi épséghez fűződő jogával kapcsolatosan: ilyen rendkívüli esetben (a fukusimai atomreaktor sérülése miatt bekövetkezett radioaktív szennyezettségtől és ennek esetleges jövőbeni következményeitől való félelem miatt) méltányolható-e, ha valaki az egészségét próbálja óvni.

Tavaly szeptember és idén február után harmadszor hívták a feleket tárgyalásra. Korábban  tornaszövetséget képviselő elnököt, dr. Magyar Zoltánt, hétfőn a szövetségi kapitány Draskóczy Imrét hallgatták meg tanúként, illetve a felperesek is kifejthették álláspontjukat. Újabb tárgyalás - és talán első fokú ítélet - november 4-én lesz – tudtuk meg dr. Csizmadia Attilától, a Rácz Gáborék ügyvédjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!