Sport

2013.06.23. 19:18

Olimpici-zárás

Zökkenőmentesen sikerült megrendezni az Olimpici párbajtőr országos bajnokságot a büki sportcsarnokban, ahol a Szombathelyi Vívóakadémia egyéniben egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett.

Horváth Erika

Az elmúlt hétfőn kezdődött és szombaton zárult Olimpici országos bajnokságról már közöltük a legjobb eredményeket: az újonc lányoknál Szabó Viktória ezüstérmet szerzett. A szintén 14 éves Bende Bencének az egy évvel idősebbek, a serdülők között sikerült dobogóra állnia, bronzérmes lett.

Az újonc csapatversenyben a szombathelyieket a fiúk képviselték, ahol Bende Bence kimagasló vívása ellenére sem sikerült a legjobb nyolc közé kerülniük - végeredményben a tizedik helyen zártak (Gömböcz Ákos és Kerekes Valdemárk volt még a csapat tagja). Kellemes meglepetés volt a törpici lányok jó vívása.  Kardos Zsanett hat győzelmével alig maradt le a nyolcas döntőről, végül 13. lett, Tóth Petra Sára a 20. és Szabó Dóra a 21. helyen végzett. Csapatban hatodik lett a szombathelyi trió. A tíz serdülő fiúcsapat versenyében a nyolc közé jutásért kiemelt volt a Szombathelyi Vívóakadémia (Bende Bence, Horváth Mátyás, Jánosa Benedek, Kovács Kornél). A negyeddöntő sajnos nem az esélyeknek megfelelően alakult, a Vasas II. csapatával szemben 45-43-ra alulmaradtak a vasiak. Aztán a Honvédot legyőzték, majd a Veresegyházát is simán, így az ötödik helyet szerezték meg.

Szabó Viktória két összetett versenyben is a legjobb volt (Fotó: Benkő Sándor)

- A hatnapos ob zökkenőmentesen lezajlott, egyedül a hőség jelentett nehézséget, de végül mindenki győztesen került ki ebből a küzdelemből. Az egyéni versenyeken 19 egyesületből 445-en léptek pástra, a csapatok száma 82 volt - összegzett Patócs Zsolt,  a versenyt rendező Szombathelyi Vívóakadémia edzője. - A klubunk egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett, csapatban egy ötödik és egy hatodik hely sikeredett. Nagyon szép eredmény az Olimpici Grand Pix-sorozat összetett pontversenyében az újonc fiúknál Bende Bence harmadik helye, illetve az újonc lányoknál Szabó Viktória elsősége. Utóbbit még megkoronázta, hogy Viki két kategória összesítésében is a legtöbb pontot szerezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!