Sport

2013.06.15. 15:55

Pars: 81,02 méter –a világ idei legjobb eredménye

Az olimpiai bajnok Pars Krisztián idei második nemzetközi versenyét is megnyerte, ráadásul idei legjobbjával, 81,02 méterrel.

Horváth Erika

Pars Krisztián immár világranglista-vezető, pedig gondjai voltak a ragasztóval (Fotó: Horváth István)

A Dobó SE klasszisa a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) idei kalapácsvető versenysorozatába tartozó lengyelországi 59. Janusz Kusocinski Memorial férfi versenyében bizonyult a legjobbnak. A 81,02 méter idei legjobb eredménye - ezzel át is vette a vezetést a tadzsik Nazarovtól a világranglistán.

Németh Zsolt tanítványa 80,25 méterrel kezdett, aztán míg ő a következő három dobásánál ragasztóproblémákkal küszködött, a második sorozatban a lengyel Fajdek ijesztett rá (79,99), az ötödikben pedig cseh Melich 80,28 méteres új egyéni csúccsal túl is dobta.

- Szerencsére a derekamat kezelésekkel sikerült rendbe tenni, úgyhogy mertem vele mozogni. A problémám most abból adódott, hogy a repülőúton - talán a nyomás - ledobta a ragasztóm kupakját. Alig maradt benne, s alig fogott. Az elsőn még úgy ahogy ragadt, de a második, 79,45 méteresnél a végén ki is csúszott a kezemből a kalapács. Aztán elkértem Ziolkowskitól az övét, de az nem olyan, mint az enyém, hanem spray. És nem mindegy, hogy hány másodperccel a dobás előtt fújom be a kesztyűt. Ráment újabb két dobás, mire kikísérleteztem, közben pedig Melich megelőzött. Nagyon fel kellett szívnom magam az ötödik kísérletre. Szerencsére nem kapkodtam, nagyon jól végig tudtam csinálni a mozgássort. Szép és jó eredmény a 81 méter, most kell majd nagyon megdolgozni azért, hogy ezt a szintet tartsam, sőt túl is szárnyaljam – mondta a verseny után az olimpiai bajnok. Aki azt is megjegyezte, hogy a jó eredmény záloga a nyugodt felkészülés. És most végre eljött ez az idő is, hiszen az  elmúlt héten sikerült megegyeznie a városvezetéssel az idei felkészülési támogatásáról.

Férfi kalapácsvetés: 1. Pars Krisztián (Dobó SE) 81,02 méter, 2. Lukas Melich (cseh) 80,28, 3. Pavel Fajdek (lengyel) 79,99, 4. Nazarov (tadzsik) 79,42, 5. Ziolkowski (lengyel) 78,79, 6. Lomnicky (szlovák) 78,15, 7. Esser (német) 77,07, 8. Litvinov (orosz) 76,31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!