Sport

2013.06.06. 13:34

Remekül teniszeztek

A szombathelyi delegáció derekasan helytállt a horvátországi nemzetközi veterán tenisztornán.

Tóth Gábor

Az egy hétig tartó I. kategóriás nemzetközi szenior tenisztornán 220 játékos fogott ütőt köztük szombathelyi sportolók is. Bogárné Szabó Éva a női +55 senior korosztályban rendkívül erős mezőnyben a kiemelkedő 2. helyezést érte el. A döntőben ki-ki meccsen maradt alul az egykori német WTA-játékos, Tomanova ellen aki az elmúlt száz mérkőzésén nem talált legyőzőre. Ezzel a remek eredménnyel a KDG testnevelője a világranglista 7. helyre jött fel, és továbbra is magasan vezeti a magyar szenior ranglistát.

Mayer Lászlónak a férfi egyéni +40 korosztályban nem sikerült a legjobb nyolc közé jutnia, nagy csatában (6:7, 3:6) kapott ki a világranglista 162. helyezett olasz Cecchi-től. Ám a vigaszágon ezüstéremmel kárpótolta magát. A férfi páros +35 versenyszámban szintén a második helyen végzett a lengyel Fojcik oldalán. Ezzel az eredménnyel a világranglista 164. helyére jött fel így a legmagasabban rangsorolt magyar játékos +40 férfi páros világranglistán.

Gál Zoltán a férfi egyéni +40 korosztályban a negyeddöntőben vérzett el kiélezett csatában. Ellenfele az osztrák Weinhandl volt. Ám a legjobb nyolc közé jutott és ezzel feliratkozott a szenior világranglista 279. helyére. Párosban pedig a harmadik helyezést szerezte meg ugyancsak szombathelyi társa, Lipták János oldalán.

Lipták János a férfi egyéni +35 korosztályban is próbára tette magát, az elődöntőig jutott, ahol a horvát Ritz Kresimir jelenleg is aktív ATP játékos állította meg. Ezzel az eredménnyel sikerült megőrizni a világranglistán elért 30. helyezését és a magyar szenior ranglista vezető pozícióját.

Címkék#tenisz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!