Sport

2013.06.13. 15:38

Stieber egészséges, és játszani akar

Szombathely - Már felépült vállsérüléséből Stieber Zoltán, aki követi a Bundesliga II-be a német labdarúgó élvonaltól búcsúzó SpVgg Greuther Fürth együttesét.

Tóth Gábor

Stieber Zoltán a több játéklehetőség reményében a múlt nyáron igazolt Mainzból - ahol csupán hét bajnokin lépett pályára - az élvonal újoncához, a Greuther Fürth gárdájához. A 24 éves, kétszeres válogatott futballista a szezont betegségekkel, sérülésekkel kezdte, ám legyűrte a nehézségeket. A bajnokság közepén már meghatározó tagja volt a bentmaradásért küzdő Fürthnek: 15 bajnokin lépett pályára, rúgott három gólt, adott két gólpasszt. Ám a tavaszi hajrából kimaradt, ugyanis az egyik edzésen vállsérülést szenvedett, műteni kellett. A Fürth pedig nélküle elbúcsúzott az élvonaltól, a 2013/2014-es szezont a Bundesliga II-ben kezdi - vélhetően Stieberrel a soraiban.

Gólöröm Stieber Zoltán módra. Az ifjú támadó a BL-döntő résztvevőjének, a Dortmundnak talált be. Fotó: SpVgg Greuther Fürth

- Már teljesen egészséges vagyok - árulta el az itthon, családja körében pihenő Stieber Zoltán. - Az utolsó hetekben együtt edzettem a csapattal, de mivel már kiestünk, nem volt értelme kockáztatni. Az a cél, hogy a felkészülést tökéletes állapotban kezdjem, ezzel nem is lesz probléma. Érdekes, olykor nehéz szezonom volt, de nem bántam meg, hogy a Fürthbe igazoltam. Végre igazán megmutathattam magam a Bundesligában. Amikor egészséges voltam, jól ment a játék, volt egy 8-10 meccses sorozatom, amikor a szakmai stáb tagjai és a szaklapok is rendre a csapat legjobbjai között emlegettek. Élénken él bennem az első bundesligás gólom a Hoffenheim ellen, a Frankfurt elleni találatom nagyon szépre sikeredett, a Dortmundnak pedig 80 ezer néző előtt rúgtam egy ugyancsak szépségdíjas gólt. Persze azt sem tagadom, hogy kiesés, a betegség, a sérülés árnyékot vet az idényemre. Most úgy néz ki, hogy a Fürthnél kezdem a felkészülést. Három hónapig sérült voltam, itt pedig lesz lehetőségem formába lendülni, a bizalom ugyanis él irántam, ráadásul jól is érzem magam a klubnál. Vélhetően az élmezőnyt célozzuk majd meg. Jó lenne egyből visszajutni az első osztályba, de ez nem könnyű feladat. Nagyon erős ez az osztály is, több patinás, bundesligás költségvetéssel rendelkező klub szerepel itt. Nem mi leszünk a favoritok. A lényeg az, hogy jól kell játszanom, gólokat rúgnom, gólpasszokat adnom. Ismét fel kell hívni magamra a figyelmet. Mert egy Bundesliga II-es idényt még bevállalok, de többet nem szeretnék  igaz, még három évre szerződés köt a Fürthhöz. Foglalkoztat a válogatottság is, ám szerintem a jelenlegi szakmai stábnak nem szerepelek az elképzeléseiben. Természetesen mindent elkövetek annak érdekében, hogy ismét felhúzhassam magamra a címeres mezt. A Bundesliga II-ből is vezet út a válogatottba, hiszen Korcsmár Zsolt személyében például a napokban igazoltunk egy stabil magyar válogatott játékost. Három hetet töltöttem el itthon, voltam nyaralni Cipruson, kellőképpen feltöltődtem. A hétvégén már az első tesztek várnak rám Fürthben, hétfőn pedig megkezdődik a felkészülés - zárta szavait Stieber Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!