Sport

2013.07.12. 22:00

Darien Brothersszel bővül a Falco kerete

A harmadik légiós helyet is betöltötte keretében a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely kosárlabdacsapata. Az új játékost, Darien Brotherset a kettes posztra igazolták.

Horváth Erika

A 22 esztendős, 190 centis amerikai Darien Brothers újonc Európában, hiszen az elmúlt négy szezont Richmondban, az NCAA-ban szereplő egyetemi csapatban töltötte, amelynek kulcsjátékosa volt. A 2012/2013-as idényben 14,5 volt a pontátlaga, a hármasokat pedig 42,9 százalékkal dobta.

- Sok játékost megnéztünk, segítőmmel, Váradi Kornéllal együtt benne látjuk azokat a tulajdonságokat, amelyek a legjobban kellenek a 2-es poszthoz - mondta Bencze Tamás, a Falco vezetőedzője. - Jól védekezik egy-egy ellen, erős a külső dobásokban, védőről is jól dob, és vezéregyéniség tud lenni. Újonc, ez abból a szempontból jó, hogy még nem ismerik a játékát. Viszont neki fel kell vennie az európai stílust, és ehhez türelem kell. Szeptember 1-jén lép életbe a húsz napos próbajátéka. Ezzel elvileg készen van a csapatunk, a 11 profi státuszú kosaras mellett a 12., Simon Kristóf amatőr szerződéssel rendelkezik. Akkor változhat még a kép, ha nem tudjuk megoldani Bognár Kristóf iskolai gondját, illetve ha Perl Zoltánért bejelentkezik a Partizan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!