Sport

2013.07.18. 18:05

A Pingvinek ausztriai bajnokságban játszottak

Szombathely - A Szombathelyi Pingvinek felnőtt, és U13-as görhokicsapata is aranyéremmel zárta saját bajnokságát Ausztriában.

Tóth Gábor

A tavalyi ezüstérem után idén is az Inline-Skaterhockey (görhoki) Ausztria bajnokságba nevezett a Szombathelyi Pingvinek U13-as gárdája. A bajnokság hat fordulóból állt, mind a négy csapat 12 mérkőzést játszott. A Pingvinek rendkívül magabiztosan, veretlenül nyerték meg a bajnokságot. A csapat, egyben a bajnokság gólkirálya Nagy Dusán lett, aki 34 gólt és 11 gólpasszt adott. A korosztályos csapatot Csergő István vezetőedző, valamint Sipos László, Sipos Pál és Csata Csaba edzők készítették fel.

Az Inline-Skaterhockey Ausztria bajnokság harmadik vonalában, a Landesligában csatoltak görkorcsolyát a lábukra a felnőttek. Ez a harmadik osztrák szezonja a volt a Pingvineknek – 2011-ben bajnok, 2012-ben pedig hatodik lett a csapat. Most ismét begyűjtötték az aranyérmet. A hét csapatot felvonultató bajnokság alapszakaszát a második helyen zárták a szombathelyiek, a rájátszásban viszont már nem hibáztak. A Pingvinek második csapata az ötödik helyezést csípte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!