Sport

2013.07.03. 16:00

A szünidőben is sportolhattak a diákok

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a városi diáksport bizottság javaslatára nyári sporttáborok megvalósítását támogatta a szünidő kezdetén.

Tóth Gábor

A tábor nagy sikert aratott.A diákok sportos, egészséges életmódra nevelése, valamint a szabadidő hasznos eltöltése volt a legfőbb célja annak a két hétnek, melyet – a városi támogatásnak köszönhetően – a tanulók számára kedvező anyagi feltételekkel szervezett meg a városi diáksport bizottság. A táborokban több mint 80 általános iskolás diák két héten át sportolt, mozgott, élt egészségesen.

 

Egy program a sok közül. Kerékpártúra igen nehéz terepen (Fotó: Havasi Attila)



A résztvevőknek lehetősége volt olyan szabadidős sportágak elsajátítására is amelyekre az iskolai tanórákon nincs mód. A két turnusban rendezett nyári táborban öt iskolában (Puskás, Brenner, Neuman, Váci) voltak elhelyezve a diákok. Kaptak ebédet, uzsonnát. A gazdag programválasztékban szerepelt többek között az íjászat, a kerékpár, a görkorcsolya, a floorball. 

Sok időt töltöttek el a gyerekek a Tófürdőben és a fedett uszodában. Amint arról Varga Jenő a bizottság elnöke, és Havasi Attila a polgármesteri hivatal diáksporttal foglalkozó munkatársa beszámolt, nem csak a gyerekek, hanem a szülők részéről is kedvező visszajelzések érkeztek. Igény tehát van a jövő évi folytatásra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!