Sport

2013.07.23. 22:00

Akadémia-ezüst Csehországból

Plzen - Az előkelő második helyet szerezte meg a csehországi utánpótlás labdarúgó-tornán a Haladás-Illés Akadémia U19-es együttese.

Vas Népe

Nyolc együttes vett részt a hagyományos Stanislav Strunce utánpótlás viadalon. Olyan neves csapatok korosztályos együttesei kaptak meghívást, mint a német Greuter Fürthé vagy a cseh Sparta Praháé. A Haladás-Illés Akadémia U19-es gárdája az A-csoportba került. A vasiak a szlovén Celje ellen 1-1-s döntetlennel nyitottak, a szombathelyi gólt Rácz Barnabás jegyezte. Ezt követően Rácz és Bedi Noeltalálatával 2-1-re verték a finn Jyvaskyla csapatát. Az utolsó csoportmeccsen a házigazda Plzen ellen 1-1-re végeztek, a zöld-fehér gólt Bölcsföldi Milán jegyezte. A Haladás-Illés Akadémia csoportelsőként jutott a fináléba, ahol a szlovák MSK Zilina ellen mérkőzött. A zsolnaiak egy tizenegyesgóllal 1-0-ra verték Tóth László együttesét, amely így a második helyen végzett. A torna legjobb kapusának Gyurján Mártont választották.

Jancsó András (kockás felsőben) remekül futballozott a tornán. Fotó: fcviktoria.cz

Az ezüstérmes Haladás-Illés Akadémia U19-es csapata: Gyurján, Megyeri, Bedi, Jagodics B., Zsirai, Dallos, Jancsó, Rácz, Halmai, Grabant, Vlasits, Medgyes, Bölcsföldi, Németh Á., Tóth M., Tihanyi, Hegedűs Mirkó. Edzők: Tóth László, Márkus Gábor, Kuttor Attila. A tulajdonosi kört Kóbor László képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!