Sport

2013.07.22. 14:20

Asztalitenisz-bajnokságok: vasi csapatok az Extraligától a megyeiig

Vas megye - A 2012/2013-as szezonban tíz Vas megyei (férfi) asztalitenisz-csapat szerepelt NB-s, kilenc pedig megyei bajnokságban. Hogyan végeztek, mire készülnek?

Horváth Erika

A legmagasabb osztályban, az Extraligában a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka I. csapata képviselte Vas megyét. A lehető legjobban, hiszen sorozatban negyedszer szerezte meg a bajnoki címet. A sikeres trió – Fazekas Péter, Nagy Krisztián, Szita Márton – a következő idényben is együtt marad, edzőjük továbbra is Klampár Tibor.

Az NB I. nyugati csoportjában három csapatunk szerepelt. A Büki TK-nak az erős mezőnyben sikerült megszereznie a bronzérmet úgy, hogy még az utolsó meccs is nagy téttel bírt. Hasonló játékerejű csapattal neveztek a következő idényre; Zakar Kristóf, Fodor Ronald és Mészáros Ferenc maradt, Bak Imrét Engelmann Zsolt váltja majd. Hiába őrizte meg NB I-es tagságát hetedik helyezésével a SZAK csapata, nem nevezett a következő szezonra, mert anyagilag ellehetetlenült. Az okokról majd később, külön szólunk. A harmadik NB I-es vasi gárda, a CVSE II. kilencedik helyezettként kiesett. Ugyan utóbb a szövetség felajánlotta, hogy helybetöltővel megtarthatja NB I-es tagságát, de ezzel nem éltek a celliek, így a következő szezonban lesz egy NB II-es gárdájuk is.

Az NB III. nyugat-dunántúli csoportjának 12 csapata közül öt Vas megyei volt. A legjobban a CVSE III. szerepelt, bronzérmes lett; míg a másik celldömölki, a IV. számú gárda kilencedik. Kellemes meglepetés az újonc Haladás VSE ötödik helyezése. Az egyesület nehéz anyagi helyzete ellenére megpróbálják a játékoskeretüket megtartani. A SZAK II.-Sportiskola bentmaradt az NB III-ban, s a továbbiakban a csak utánpótlásneveléssel foglalkozó klub továbbra is itt játszatja fiataljait. A csoport utolsó két helyezettje a kiírás szerint kiesett, de a 11. Kőszegi SK egy visszalépés miatt mégis maradhatott. A 2013/2014-es idényben két kőszegi csapat is szerepel az NB III-ban, mert a megyei bajnokságot a Kőszeg II. nyerte. A Vízéptek AK viszont búcsúzott, és a megyeiben folytatja.

A megyei bajnokságban kilenc csapat küzdött őszi-tavaszi rendszerben. A Kőszeg II. mögött a CVSE V.(!) számú csapata zárt. A csoportban a Káld, a Jeli (Egervölgy) és az Egyházashetye gárdája a (megboldogult) kistelepülések sportversenyéből nőtte ki magát.

Mint Tihanyi Tibortól, a Vas Megyei Asztalitenisz Szövetség elnökétől megtudtuk, ősztől további versenylehetőséget szeretnének biztosítani az amatőr játékosoknak, ezért kiírják a megyei II-es csapatbajnokságot, sőt belefognak egy női bajnokság szervezésébe is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!