Sport

2013.07.19. 17:21

Háromból három: Gyurátz, Völgyi és Banga is döntős

Rieti - A Dobó SE mindhárom Magyarországot képviselő lány kalapácsvetője bejutott a szombati fináléba az olaszországi, junior (U20) atlétikai Európa-bajnokságon.

Horváth Erika

Csütörtökön délelőtt két csoportban selejtezett a junior Eb 21 lány kalapácsvetője. A 12-es döntőbe rögvest bekerült, aki elérte az 59,50 métert. Mindkét csoportban ez három-három versenyzőnek sikerült, köztük a Dobó SE három válogatottjának. Az éppen egy hete ifjúsági (U18) világbajnoki szerzett Gyurátz Rékának nem okozott gondot a szerváltás, merthogy az ifik 3, a juniorok már 4 kilós kalapáccsal dobnak. Az A-csoportban első dobásával megoldotta a feladatot, 61,50 méteres eredményével kvalifikálta magát a döntőbe. Németh Zsolt és Németh László másik két tanítványa a B-csoportban szerepelt. Az ifi vb-n ezüstérmes Völgyi Helga ugyan első kísérletére közelített a szinthez, de az 59,13 után folytatta – egy érvénytelen dobással. Harmadikra viszont a 60,83-dal végleg bebiztosította a finálét. Banga Beatrixnek viszont csak két sorozatnyi időt kellett eltöltenie a stadionban; az 57,51-es dobása után 60,57 méternél landolt a kalapácsa, s már csomagolhatott is. A döntőt szombaton 15.35-től rendezik.

Pénteken a fiú kalapácsdöntőben sajnos vasi résztvevő nem volt, viszont a veszprémi Pásztor Bence 77,35 méteres egyéni csúccsal a tavalyi vb-ezüstje után Eb-ezüstöt szerzett.

Szombaton a 4x400-as fiú vál- tó középdöntőjében Móricz Bálint (Haladás) is érdekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!