Sport

2013.07.26. 14:34

Lánycsapatot indít a Szombathelyi Haladás

Szombathely - Együttműködési megállapodást írt alá a Szombathelyi Haladás és a Viktória-Trend Optika. A következő szezonban Haladás-Viktória FC néven közös U15-ös lánycsapatot indítanak.

Vas Népe

A 2013/2014-es szezonban az NB I-es labdarúgóklubok számára kötelező U15-ös lánycsapat szerepeltetése.  A  Haladás a Viktóriában találta meg partnerét,  az  erről szóló megállapodást pénteken sajtótájékoztatón írták alá. A Haladást  Tóth Miklós ügyvezető, Illés Béla kisebbségi tulajdonos, a Viktóriát Barczi Csaba elnök, Markó Edina szakmai igazgató és egyik játékosuk, Tóth Enikő, a leendő U15-ös csapat edzője  képviselte.

- Korábban is jó viszonyt ápoltunk a Viktóriával, mostantól még szorosabbra fűzzük kapcsolatunkat - mondta Tóth Miklós. - Számunkra is fontos, hogy minél több lány szeresse meg a labdarúgást,  fejlődjön a női foci. Remélhetőleg  közülük idővel egyre többen kijárnak majd Haladás-meccsekre.  Több évre tervezünk a Viktóriával, komoly partnerként tekintünk rá.

- A tervek szerint öt régióban nyolc-nyolc  csapat indul  a bajnokságban - szögezte le Markó Edina. - A nevezéseket hétfőig várják, akkor derül ki, pontosan hány együttessel rajtol az új U15-ös bajnokság. Hétfőn 17 órakor a Városligeti-pályán tartunk toborzót, várjuk azon 1999. január 1-je után született lányokat, akik kedvet éreznek a futballhoz.  Azok a viktóriás lányok, akik nem férnek az újjáalakuló csapatba,  Bartakovics Csaba edző irányításával Szentgotthárdon, amolyan megyeválogatottként futballoznak tovább.

- Szerencsés helyzetben vagyunk, egy jól működő klubbal szerződünk - mondta Illés Béla. - Már most is futballoznak  az Illés Akadémián lányok,  és reméljük, a toborzóra  távolabbról érkezők számára vonzerőt jelent, hogy szállást biztosíthatunk számukra, a  kollégiumban lakhatnak.

A Haladás-Viktória FC hazai meccseit a Városligeti pályán rendezi, a zöld és fehér mezeket pedig az akadémiáról kapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!