Sport

2013.07.07. 14:28

Lóránt Péter történelmi tettet hajtott végre Itáliában

Róma – Az olasz Acea Virtus Roma magyar válogatott kosárlabdázója, Lóránt Péter volt az első honi játékos, aki olasz ezüstérmet szerzett. A 2001 és 2004 között Körmenden is megfordult kosaras még nem tudja, hol folytatja pályafutását.

Pum András

A 27 éves, 206 centiméter magas kosarasa egy éve csapatot és országot váltott, a spanyol Lagun Aro együttesétől az olasz Acea Virtus Romához szerződött. Csapatával a harmadik helyen zárta az alapszakaszt, majd a play-offban tovább meneteltek Lóránté. A döntőben a Montepaschi Siena parancsolt megálljt számukra. Noha Lóránt saját bevallása több játékidőt remélt az olasz csapatban, összességében pozitívan gondol vissza az elmúlt egy esztendőre.

- Kicsit nehezen kezdtük az alapszakaszt, sok új játékos érkezett a csapatba, idő kellett, mire megszoktuk, megértettük egymást, ki, hogyan játszik - mondta Lóránt Péter. Ennek ellenére nagyobb hullámvölgy nélkül tudtuk le a sorozatot. Ha végén egy kis extrát hozzáteszünk, az élről folytathattuk volna. Azonban így sem volt gond, hiszen a play-offban a Reggio Emiliát, majd a Cantut is el búcsúztattuk. Hozzá kell tennem: a rájátszásban szerencsénk is volt, a könnyebb ágra kerültünk. Ha csak az eredményeket nézzük, a döntőben semmi esélyünk sem volt a Siena ellen. Pedig az első két meccsünket mi rontottuk el, a negyedikbe pedig belenyúltak a bírók. Ennek ellenére el kell ismernem, a Siena jobb kosárlabdát játszott, megérdemelten nyerte a döntőt. Mi sem panaszkodhatunk, nem is emlékszem, a Roma mikor szerepelt utoljára ilyen jól, éreztük is, hogy nagyobb szeretet áradt felénk, a hétköznapokon gyakran veregették a vállunkat. Ami a saját teljesítményemet illeti: az elején volt bennem egy kis hiányérzet - folytatta Lóránt.

- Az ötös posztra állított az edzőm, és kellett két hónap, mire átrakott a számomra sokkal kedvezőbb négyesbe folytatta Lóránt. Innentől kezdve jobban ment a játék, noha játszhattam volna többet és jobban is. Szerintem voltak jó meccseim, sőt, extra teljesítmények is, persze akadtak rosszabbak is. Igyekeztem élni a lehetőséggel, főleg akkor ment jól, amikor több időt kaptam, ilyenkor az embernek könnyebb is produkálnia.

Az alapszakasz végére lendültem játékba, majd a rájátszás első körében jól ment és remekül is éreztem magam a pályán, de utána mintha elvágták volna az egészet. A legjobb meccsem az alapszakaszban a Bologna elleni összecsapás volt, nyolc asszisztot osztottam ki, azt hiszem ez nem kis szó. A beilleszkedéssel nem volt problémám, hamar megtaláltam a közös hangot a többiekkel. No és imádtam Rómában élni, Budapest után a második leggyönyörűbb város. Nem elhanyagolható, hogy mint minden évben, tavaly is fejlődtem mindenben egy kicsit előbbre léptem. Nem tudom hogy alakul a jövőm, hallottam egy-két spanyol csapat ajánlatáról, de konkrétum még nincs. Lejárt a szerződésem Rómában, de hogy hol folytatom, nem tudom.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!