Sport

2013.07.29. 16:17

Kiss Norbert: siker, karambol (videóval frissítve)

Az elmúlt hétvégén Oroszországban, a Smolensk Ringen versenyzett a Kamion Európa-bajnokság mezőnye. Kiss Norbert szombaton futamot nyert, vasárnap karambolozott.

Tóth Gábor

Az Oxxo Energy Truck Race Team szombathelyi pilótája, Kiss Norbert az időmérő edzésen is jól szerepelt, a harmadik helyet csípte meg.

A szombati első futamon már az első kanyar után átvette a vezetést. A többszörös Európa-bajnok spanyol Antonio Albacete végig nyomás alatt tartotta, de megtörni és megelőzni nem tudta. A Kiss Norbert pályafutása, egyben csapata első elsőfutamos győzelmét aratta.

A második futamon Kiss Norbert a nyolcadik helyről rajtolt, végül az ötödik a pozícióban fejezte be a versenyt. Vasárnap az első futamon az ötödik rajtkockát kapta meg az Oxxo pilótája. Jól rajtolt, szorosan tapadt az előtte haladókra, a dobogóért harcolt, de mögötte a cseh Adam Lacko kamionján eltört egy rugó, ami leszakította a kormányművet, így irányíthatatlanul, és alig lassulva telibe találta Norbi jobb hátsó kerekét ezzel kiütötte a versenyből.

 

Parkolópályán Kiss Nobert MAN kamionja. A jármű totálkáros lett, fel is kellett adni a versenyt (Fotó: Oxxo Energy Truck Race)



Az Oxxo kamionja totálkáros lett, a komplett hátsó futómű szétment, a laprugók eltörtek, az alváz is megsérült. A vasárnapi második futamon Kiss Norbert rajthoz sem tudott állni. Bár a következő verseny csak egy hónap múlva lesz, a magyar csapatnak ez az idő éppen csak elég lesz arra, hogy a kamiont újjáépítse.

- Remekül indult a hétvége, már az edzéseken is látszott, hogy jók leszünk - értékelt Kiss Norbert.  - Pályafutásom legszebb eredményét értem el az elsőfutamos győzelmemmel nagy volt az öröm. A második futamon is elfogadható eredménnyel zártunk. Aztán jött a vasárnapi tragédia. Teljesen vétlenül keveredtem bele egy olyan karambolba, ami totálkárossá tette a kamiont. Vasárnap így egyetlen pontot sem tudtam szerezni. De a legnagyobb gond az, hogy a kamion nagyon rossz állapotban van.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy most öt hét szünet következik a bajnokságban. A csapat minden tagja nyugodt augusztust képzelt el magának hát ebből nem lesz semmi. Nekiállunk gőzerővel a javításnak. Bízom benne, hogy sikerül olyan jó állapotban hozni a kamiont, amilyenben volt. El vagyok kenődve, ha a vasárnap is jól sikerült volna, akkor valószínűleg most a dobogóról várhatnám a folytatást.

Az Eb állása:
1. Antonio Albacete (spanyol, MAN) 255 pont, 2. Joche Hahn (német, MAN) 238, 3. Markus Östreich (német, MAN) 197, 4. David Vrsecky (cseh, Freigtliner) 185, 5. Kiss Norbert (magyar, MAN) 175. A következő, 7. futam: augusztus 31., Most, Csehország.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!