Sport

2013.08.09. 22:00

A harmadik idegenlégiós

A harmadik légiósával is megegyezett a Lami-Véd Körmend. Az amerikai hátvéd, Jeremy Fears szeptemberben érkezik próbajátékra.

Vas Népe

Pénteken a hajnali órákban írta alá a 2013/14-es szezonra szóló szerződését az amerikai hátvéd, Jeremy Fears, akinek szeptemberben - akárcsak honfitársának, Devon Moornak - két hete lesz meggyőzni a szakmai vezetést arról, hogy érdemes foglalkoztatni. A 193 cm magas játékos már Magyarországon is megfordult; 2009 októberében négy meccs erejéig szerepelt az akkoriban már komoly anyagi gondokkal küszködő Debrecen csapatában 23 pontja mellett 3,3 lepattanót és 2,2 gólpasszt is átlagolt. A szezont a szlovákiai Prievidza csapatában fejezte be, ahol a bajnokság legponterősebb játékosaként - 21,8 pontos és 4,9-es gólpasszátlaggal - hívta fel magára a figyelmet.

Jeremy Fears a nagyon jó nevű Bradley egyetemen kezdte meg tanulmányait és kosárlabda karrierjét, de három év után családi okok miatt hazaköltözött, így a 2. divízióban szereplő USC-Aiken csapatának játékosaként diplomázott. Első profi szezonját (2008/2009) az osztrák Kapfenberg csapatánál töltötte, 18,1 pont, 4,0 lepattanó, 3,4 gólpassz, 2,0 szerzett labda volt az átlagteljesítménye meccsenként.


Az amerikai hátvéd, Jeremy Fears három szezonban is meghatározó játékosa volt az osztrák Kapfenberg csapatának (Fotó: www.kleinezeitung.at)

 

A 2010/11-es idényt a lengyel Poznan csapatával kezdte meg, de hamarosan visszatért korábbi sikerei helyszínére, Prievidzába, ahol ismét tündökölt: 15 mérkőzésen átlag 23,3 ponttal, 5,6 gólpasszal, 3,5 lepattanóval és 3,1 szerzett labdával segítette csapatát. Márciusban ismét Kapfenbergbe igazolt, és a 2011/12-es bajnokságban is meghatározó játékosa volt csapatának: 34 meccsen 17,1 pont, 3,0 lepattanó, 6,5 gólpassz és 2,5 szerzett labda volt az átlaga.

Fears a mögöttünk hagyott szezont a görög első osztályban szereplő Enosi Kalathosfairisis Kavalas csapatában kezdte meg, ahonnan másfél hónap után a klub anyagi gondjai miatt távozott. Folytatás Körmenden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!