Sport

2013.08.18. 16:22

Gömböcz Zsófia EU-s ezüstérme

Mureck - A korosztályos sakkozók nem hivatalos uniós bajnokságán az U11-es lányok versenyében ezüstérmet szerzett Gömböcz Zsófia.

Horváth Erika

Az elmúlt tíz évben Mureck városa rendezte meg a korosztályos sakkozók európai uniós bajnokságát. Idén Csehországban lesz a hivatalos verseny, az osztrákok azonban ezúttal is kiírták és megrendezték. Négy korosztályban 16 ország 96 sakkozópalántája ült asztalhoz, Vas megyéből a 10. évét éppen a verseny alatt betöltő Gömböcz Zsófia az U11-eseknél indult. A húszfős mezőnyben ahol Zsófit az 1413 Élő-pontjával a nyolcadik helyen rangsorolták együtt játszottak a lányok és a fiúk. A Dési STSE versenyzője jól kezdett, egy osztrák fiút sötéttel legyőzött. Nyert állása volt a nála több mint 300 ponttal nagyobb értékszámú német Maetzkowval szemben is, végül döntetlenben egyezett meg a későbbi győztessel. A harmadik fordulóban kikapott az osztrák-kínai fiútól, a negyedikben legyőzte a belgák lányversenyzőjét, majd sötéttel verte az osztrák Morgunovot. A következő két forduló még jól sikerült, hiszen egy szerencsés döntetlent könyvelhetett el a litván fiúval szemben, majd világossal legyőzte a svájci fiút is ez volt Zsófi legszebb partija a versenyen. Még egy pont kellett volna az abszolút második helyhez, ezt azonban már nem sikerült begyűjtenie, az utolsó két fordulóban kikapott a szlovén és ír fiúversenyzőtől is. Gömböcz Zsófia így négy győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel 5 pontot szerzett, ami az abszolút sorrendben a hetedik helyet jelentette, a lányok közül viszont övé lett az ezüstérem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!